Martinus otevře v Brně své první knihkupectví v Česku

pátek, 4. srpna 2023, 09:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Největší slovenské knihkupectví Martinus otevře své první české kamenné knihkupectví v brněnském obchodním centru Velký Špalíček letos na podzim.

Zdroj: Martinus

Zdroj: Martinus

Největší slovenské knihkupectví Martinus otevře své první české kamenné knihkupectví v brněnském obchodním centru Velký Špalíček letos na podzim. S první kamennou prodejnou přichází v Česku po deseti letech provozování internetového knihkupectví.

Součástí kamenné prodejny bude i kavárna, integrovaná přímo do prostoru knihkupectví. Toto spojení dostalo v Martinusu název knihkavárna.

„Knihkavárna je koncept, který máme na Slovensku úspěšně vyzkoušený, a který se těší velké oblibě našich knihomolů a knihomolek,“ vysvětluje CEO Martinusu, Michal Meško

Nové knihkupectví se bude rozprostírat na dvou poschodích, kde bude i coworkingový prostor pro práci a také pro pořádání besed s domácími i zahraničními autory. 

Martinus je nejpopulárnějším knihkupectvím a pětinásobnou nejoblíbenější značkou roku na Slovensku podle průzkumu KPMG. V Česku působí prostřednictvím internetového knihkupectví Martinus.cz od roku 2012.

V roce 2021 se stal lídrem v prodeji knih na Slovensku. Společnost předpokládá, že tento rok poroste na českém trhu o více než polovinu a společné tržby slovenského a českého Martinusu za rok 2023 přesáhnou hranici 50 milionů eur. „Od začátku se netajíme tím, že v Česku budujeme dlouhodobý projekt. Spustili jsme náborovou kampaň a už nyní hledáme nové kolegy, jejichž srdce bije pro knihy a budou společně s námi chtít tvořit originální knihomolský svět pro každého,“ uzavírá Michal Meško. 

-mav-