Netflix pokračuje v omezování sdílení předplatného

pátek, 18. srpna 2023, 12:20 TV, Aktuality MediaGuru

Netflix pokračuje v postupném narovnávání podmínek pro využívání jeho služeb. V minulosti již platforma upozorňovala na porušování pravidel formou vyskakovací obrazovky, teď přistupuje k radikálnějšímu řešení.

Tituly z videotéky Netflix. Zdroj: Shutterstock

Tituly z videotéky Netflix. Zdroj: Shutterstock

Uživatelé, kteří nadále sdílejí své předplatné mimo společnou domácnost, což je v rozporu s využíváním služby, nyní mohou zaznamenat upozornění, aby tuto činnost „zlegalizovali“, a to za částku 79 korun/měsíc. Pokud tak předplatitel například hradí částku 319 korun za nejvyšší tarif Premium, nově půjde o 398 korun. Uživatel, který tuto informaci například ve Smart TV potvrdí, zároveň okamžitě obdrží od Netflixu e-mail s informacemi, jak pozvat dalšího člena k využívání svého účtu.

„Dobrý den, ke svému účtu jste přidali místo pro člena navíc. Teď někoho pozvěte, aby ho použil. Stačí, když nám dáte vědět, jak se s vybranou osobou spojit, a zbytek už zařídíme my,“ píše Netflix v e-mailu, který správce účtu obdrží. Pozvánku je možné zaslat také přímo z prostředí Smart TV, a to ve formě SMS zprávy. Případnou možnost zrušení pak najde předplatitel v sekci Účet – Členové navíc – Zrušení místa pro člena navíc. Tato volba je však k dispozici opět až po měsíci po její aktivaci.

-lukpol-