Orlen urychlí rebranding stanic Benzina, upraví komunikaci

čtvrtek, 10. srpna 2023, 13:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Ve druhé polovině letošního roku chce Orlen přejmenovat zhruba tři stovky čerpacích stanic Benzina. Od nového roku na rebranding naváže změnou marketingové komunikace.

Zdroj: Orlen

Zdroj: Orlen

Mezinárodní skupina Orlen vstoupila do závěrečné fáze procesu přejmenování své sítě čerpacích stanic v Česku. Ta od roku 2019 nese označení Orlen Benzina a je se 436 stanicemi největším prodejcem pohonných hmot na zdejším trhu. V současnosti je logo Orlen na zhruba padesátce z nich. „Do konce roku ponese logo orla zhruba 370 čerpacích stanic. Přejmenování celé sítě bychom měli dokončit na přelomu let 2024 a 2025,“ přiblížil Zbigniew Leszczyński, člen představenstva skupiny Orlen Unipetrol zodpovědný za maloobchodní aktivity.

Orlen provozuje čerpací stanice v Polsku, Česku, Německu, Maďarsku, Litvě a na Slovensku. Ve všech těchto zemích realizuje postupnou unifikaci své značky. V Česku unifikace začala v roce 2019, během léta a v druhé polovině roku má tento doposud postupný proces v Česku výrazně zrychlit.

„Vnímáme rozdílné pozice značky Orlen na jednotlivých trzích. Například na Slovensku a v Maďarsku, kde naše působení není tak dlouhé, dávalo z obchodního i marketingového hlediska smysl celou síť přejmenovat rychle. V Česku jsme ale vzhledem k historii a velikosti zdejší sítě šli postupnými kroky. Nyní již nazrála doba k akceleraci a dokončení celého procesu. Český trh je na tuto změnu připraven a značka Orlen je české veřejnosti již dostatečně známá a zákazníky akceptovaná,“ přiblížil Zbigniew Leszczyński.

Ve druhé polovině letošního roku chce Orlen přejmenovat zhruba tři stovky stanic. Na konci roku by tak měl provozovat ve své síti čítající 436 čerpacích stanic již 370 stanic po značkou Orlen. S postupujícím rebrandingem také dojde ke změně marketingové komunikace. „Od nového roku, kdy v naší síti bude s logem Orlen bezmála 90 % stanic, se zaměříme na komunikační podporu pouze této značky,“ upřesnil Leszczyński.

-mav-