Polská televize rozšiřuje dostupnost kanálu TVP World

neděle, 27. srpna 2023, 08:20 TV, Aktuality MediaGuru

Čeští diváci si mohou vybrat několik distribučních cest, díky kterým budou sledovat mezinárodní zpravodajský kanál polské veřejnoprávní televize. Stanice TVP World je k dispozici v DVB-T2 i online.

Logo mezinárodního zpravodajského kanálu TVP World. Zdroj: TVP

Logo mezinárodního zpravodajského kanálu TVP World. Zdroj: TVP

Polská televize (TVP) spustila svůj mezinárodní zpravodajský kanál TVP World v loňském roce při příležitosti válečného konfliktu na Ukrajině. Vysílatel postupně rozšiřuje dostupnost tohoto programu v různých distribučních kanálech. Zajímavostí je, že stanici mohou sledovat pozemně například nejen diváci u našich severních sousedů, ale také v Rakousku, konkrétně v samotné metropoli Vídeň. TVP World je také bezplatně k dispozici jako součást služby simpliTV v její streamingové variantě.

Stanice se objevila i v aplikaci TVP VOD, kde je jako jediný program k dispozici bez geoblokace. Díky tomu ji mohou sledovat i zájemci v České republice, a to bez nutnosti použití tzv. VPN. Ostatní programy jsou naopak v aplikaci TVP VOD oficiálně nedostupné. Další možností je sledování mezinárodního zpravodajského kanálu prostřednictvím technologie HbbTV, která však vyžaduje přístup k polskému pozemnímu vysílání. Polská televize provozuje i zpravodajský kanál TVP Info.

-lukpol-