Pražská Zoo kampaní upozorňuje na své luskouny

neděle, 13. srpna 2023, 07:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Outdoorovou kampaní komunikuje Zoo Praha prvního odchovaného luskouna v Evropě.

Luskouna krátkoocasého v Zoo Praha propaguje v současnosti outdoorová kampaň, zdroj: Zoo Praha.

Luskouna krátkoocasého v Zoo Praha propaguje v současnosti outdoorová kampaň, zdroj: Zoo Praha.

Zoo Praha spustila po celé republice outdoorovou kampaň, v níž komunikuje prvního odchovaného luskouna v Evropě. Úspěch odchovu neakcentuje přitom jako svůj, ale jako českých zoo vůbec. 

Luskouny krátkoocasé – samičku Šišku a její rodiče – mohou návštěvníci pražské Zoo nyní pozorovat i v denním světle. Nově se totiž noční expozice Indonéské džungle zahalí do šera až v 10 hodin dopoledne.

„Vycházíme vstříc návštěvníkům, kteří nyní mají možnost vidět luskouny za plného světla. Nový režim je také lákavou příležitostí pro fotografy,“ říká ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „Chod noční expozice jsme museli upravit velmi citlivě; po určitou dobu jsme čas zhasnutí světel posouvali vždy o pár minut až do dneška, kdy už jde o celou jednu hodinu.“

Návštěvníkům Indonéské džungle se kromě trojice luskounů krátkoocasých vůbec poprvé naskýtá nový pohled i na další obyvatele nokturna: outloně váhavé, velemyši obláčkové nebo vakoveverky létavé. Využít mohou také koupi zvýhodněné elektronické vstupenky, díky které se vyhnou pokladně a mohou zamířit od turniketů přímo za luskouny.

-stk-