Ředitelem pro technologie v CME je Branimir Marić

pondělí, 21. srpna 2023, 17:00 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Do nové funkce CTIO jmenuje společnost CME Branimira Mariće.

Branimir Marić, zdroj: CME

Branimir Marić, zdroj: CME

Společnost CME, pod kterou patří i TV Nova, jmenovala Branimira Mariće prvním ředitelem pro technologie a IT (CTIO). Pracovat bude v Praze, jeho úkolem je rozvíjet technologické kompetence CME, digitální strategii, urychlit technologické inovace a optimalizovat všechny digitálně řízené zákaznické platformy v rámci regionální působnosti. 

„Proměny spotřebitelských návyků utvářené v závislosti na technických inovacích zásadně změnily samotnou podstatu našeho odvětví. Zlepšování technologií a inovací napříč všemi oblastmi působení CME je proto nezbytnou podmínkou pro udržení konkurenčního náskoku,“ uvedl zástupce generálního ředitele CME Dušan Švalek.

Branimir Marić pochází z Chorvatska. Před příchodem do CME působil jako CTIO ve společnosti A1 Hrvatska v chorvatském Záhřebu a dříve zastával pozice CTIO ve společnostech T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom. Během své kariéry pracoval také na různých technologických pozicích ve společnosti Deutsche Telekom i v řadě zemí, kde působí CME. Má zkušenosti z oblasti IT, televizní distribuce a digitální infrastruktury.

-mav-