Soutěž Obal roku vyhlašuje novou kategorii Marketing

pátek, 18. srpna 2023, 07:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Novou kategorií chce soutěž Obal roku přilákat další přihlašovatele, kteří dokážou obal co nejlépe využít jako marketingový nástroj.

Zdroj: FB Obal roku

Zdroj: FB Obal roku

Letošní jubilejní 30. ročník obalové soutěže Obal roku rozšiřuje soutěžní kategorie o zcela novou kategorii Marketing, díky které chce do soutěže přilákat další přihlašovatele, jež dokáží obal co nejlépe využít jako nástroj pro marketing a propagaci.

„Tato kategorie se zaměřuje primárně na způsoby, jakými může být obal samotný využit k propagaci, komunikaci s cílovou skupinou nebo na posílení značky. Ať už jde o kreativní využití materiálů, neobvyklou formu obalu, nebo překvapivou interakci se spotřebitelem – chceme vidět, jak firmy i jednotlivci dokáží přeměnit obal na mocný marketingový nástroj,“ říká Iva Werbynská, ředitelka obalového institutu Syba, který soutěž realizuje.

Představení jednotlivých přihlášených obalů proběhne před porotou ve třech dnech v posledním srpnovém týdnu – 29.–31. srpna. Přihlášení budou bojovat o umístění i v následujících kategoriích: Potraviny, Nápoje, Kosmetika, Farmaceutické produkty, Čisticí a prací prostředky, Elektronika a spotřebiče, Automotive, Přepravní a průmyslové obaly, Dárkové obaly, POP & POS displeje, Etikety, E-commerce, Procesy a technologie, Pet food, Design & grafika a Ostatní. 

Vyhlášení finalistů soutěže proběhne na galavečeru 19. října po skončení odborné části kongresu Obalko a bude jím provázet moderátorka Marcela Augustová. 

-stk-