Spektrum Home HD je také v nabídce služby Kuki

čtvrtek, 3. srpna 2023, 15:55 TV, Aktuality MediaGuru

Internetová televize Kuki šíří nově lifestylový program Spektrum Home ve své nabídce ve vysokém rozlišení obrazu. Tato kvalita nahradila dosavadní SD formát. Spektrum Home HD má v nabídce i konkurenční Telly.

Logo lifestylové televize. Repro: Spektrum Home

Logo lifestylové televize. Repro: Spektrum Home

Spektrum Home HD zatím není v nabídce operátorů příliš rozšířeno. Na trhu ho v tuto chvíli šíří dva významnější hráči – po Telly se jím stala i služba Kuki. Služby T-Mobile TV, Vodafone TV a Skylink nadále poskytuje verzi pouze ve standardním rozlišení. Společnost AMC Networks International, která je provozovatelem programu, na nedávné tiskové konferenci uvedla, že HD podoba programu už je operátorům k dispozici a je tedy na nich, kdy ji zařadí do svých nabídek.

Tematická stanice v letošním roce zažila významnou existenční změnu. Po letech distribuce v placené televizi se dostala i do bezplatného celoplošného vysílání DVB-T2 a tímto krokem následovala Maďarsko. Společnost AMC Networks se s tímto krokem spolehla na České Radiokomunikace. V DVB-T2 vysílá Spektrum Home pouze ve standardním rozlišení, konkrétně formátu 960x540p. Doposud není u tohoto tematického kanálu dostupný programový průvodce označovaný EPG.

-lukpol-