Trojice senior marketérů založila agenturu Brandsetters

pátek, 11. srpna 2023, 13:05 Reklama MediaGuru

Eliška Herciková, Simona Míková a Jan Mašek si po letech práce pro velké společnosti otevírají vlastní agenturu. Komunikaci zaměří na mileniály a generaci Z.

Zakladatelé agentury Brandsetters, zdroj: Brandsetters

Zakladatelé agentury Brandsetters, zdroj: Brandsetters

Eliška Herciková, která v minulosti řídila oddělení social media na televizi Prima, marketérka Simona Míková a Jan Mašek, bývalý obchodní ředitel televize Óčko, zakládají agenturu Brandsetters.

Značkám budou pomáhat zejména s tvorbou autentického obsahu, s influencer marketingem nebo se správou sociálních sítí a PR.

Všechny tři zakládající členy spojují dlouholeté zkušenosti s prací pro mediální trh a s tvorbou obsahu pro sociální sítě, velmi často ve spolupráci s influencery. I proto bude agentura cílit zejména na značky, které poptávají marketingovou komunikaci pro mileniály a generaci Z.

„Chceme klientům kromě vysoce relevantních influencerů s odpovídajícím zásahem nabízet i tvorbu unikátního obsahu. Jedno bez druhého už dnes zkrátka nefunguje,” vysvětluje Jan Mašek, který v agentuře bude dohlížet na prodeje a strategický rozvoj. „Zakládáme si především na originálních nápadech - bez nich váš produkt obstojí jen těžko a bude na sítích přescrollován. Již brzy představíme první spolupráce s klienty, ale také nové vlastní projekty,” dodává.

Agentura své služby sestavuje s ohledem na aktuální trendy a měnící se svět marketingu. Tomu odpovídá volba kreativních nápadů i kanálů, skrze něž  jsou kampaně distribuovány. „Klasická media, jako jsou televize, rádio nebo tisk, dle výzkumů přestávají být pro mladé cílové skupiny relevantní, a pro inzerenta tak méně efektivní. Díky dlouhodobému působení našeho týmu v médiích a marketingu dokážeme připravit atraktivní obsah, který bude působit na sítích autenticky a bude mít zásah. Jedině tak lze oslovit cílové skupiny, které konzumují obsah zejména online. Tedy současnou, ale hlavně nastupující generaci zákazníků,” tvrdí Eliška Herciková, která bude mít na starosti zejména influencer marketing a PR.

Simona Míková, jež se v agentuře soustředí především na klientský servis a lidské zdroje, je přesvědčená, že klíčem k úspěchu v současném světě marketingu je především empatie. „Ze zkušenosti vím, že bez ní to ve vztahu s klientem, agenturami i médii nejde. Jako marketér musíte znát všechny potřeby svých klientů. A jako agentura musíte přesně tyhle potřeby efektivně reflektovat. Jedině tak mohou spolupráce dosahovat těch nejlepších výsledků.”

-mav-