Volkswagen zahájil kampaň k elektrickému vozu ID.3

čtvrtek, 3. srpna 2023, 13:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka Volkswagen spustila launchovací kampaň pro elektromobil ID.3. Komunikuje v ní i základní cenu vozu, která nepřekračuje jeden milion korun.

Značka Volkswagen představuje na českém trhu svůj elektrický vůz ID.3. V rámci kampaně, která je naplánovaná do poloviny září, komunikuje i výhodnou cenovou nabídku verze Life Pro za 999 900 Kč (včetně DPH).

Kampaň probíhá v televizi s využitím spotů a sponzoringu, na onlinu, sociálních sítích, OOH i s pomocí BTL komunikace (newslettery). Zajímavostí je i využití 3D internetového formátu Swirl Ad nebo mobilního formátu Instant Experiences.

„Nové ID.3 prošlo zdařilou modernizací a zákazníkům přináší dravější vzhled exteriéru, hodnotnější interiér, a hlavně technologické vychytávky v čele s rychlým nabíjením až 170 kW. Nejen proto zaznamenáváme zvýšený zájem o tento model zejména z řad firem a živnostníků, kteří začínají objevovat výhody elektromobility. Launchovací kampaň jsme se rozhodli spojit i s nabídkou financování, kdy nabízíme úvěr s 0% úrokem. Dále se nám podařilo stlačit cenu základního modelu pod magickou hranici 1 milionu korun s DPH, což v kampani také zaznamenáte. Další aktivita, která bude na komunikaci plynule navazovat, je plánovaná půjčovna vozů ID., kdy zákazníkům umožníme za velmi výhodných podmínek otestovat naše čistě elektrické vozy až po dobu jednoho měsíce. Budou mít tedy dostatek času vyzkoušet běžný provoz v jejich firmách i domácnostech,“ popsal Jakub Bouda, marketingový manažer Volkswagen Česká republika.

„Jako při každé launchovací kampani se snažíme nový model prezentovat především vizuálně, proto jsme do mediamixu zařadili TV, OOH a online a naopak třeba v rádiu nás neuslyšíte – to jsme zcela přenechali našim prodejcům s cílem lepšího regionálního zacílení. V outdooru dominují prémiové pozice v Praze a okolí a jsou doplněny plochami na hlavních silničních tazích napříč republikou. V online části jsme se vedle standardních formátů zaměřili na video, které bylo tentokrát náročnější na lokalizaci. Ve spotu jsme totiž museli obsadit hned čtyři dabingové role. O to více vnímáme TV/online spot jako povedený a věříme, že zákazníci ocení jemný „Volkswagen humor“, který je v DNA naší značky po desetiletí,“ vysvětlil Václav Chvojka, marketingový specialista Volkswagen Česká republika.

Zdroj: Volkswagen ČR

Zdroj: Volkswagen ČR

Zdroj: Volkswagen ČR

O kreativu kampaně a lokalizaci spotů se postarala agentura Beans, média naplánovala a nakoupila agentura PHD.

-mav-