YouTube mění televizní aplikaci, přidává nové funkce

úterý, 29. srpna 2023, 13:25 TV, Aktuality MediaGuru

Uživatel videoserveru YouTube nebude muset vůbec opustit přehrávané video, aby našel případný další příspěvek nebo playlist, který ho zajímá. Novinku integruje Google přímo do Smart TV.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Možnost prohledání databáze serveru YouTube bylo doposud v televizorech připojených k internetu k dispozici pouze v odpovídající kategorii. Při poslední aktualizaci aplikace, kterou má MediaGuru nasazenou v televizoru LG, je tato funkce přítomná i na hlavní obrazovce označované jako Domů a zároveň i v samotných vídeiích. Možnost Prohledání databáze YouTube se nachází v horní části obrazovky a vyvolá se například při stisknutí šipky na dálkovém ovladači nebo tlačítka Pauza.

Drobná změna, kterou YouTube nasadil, umožní uživateli vyhledat požadavaný výsledek bez toho, aniž by musel opouštět přehrávané video. To doposud nebylo možné. Mění se i některé další prvky aplikace. V nedávné minulosti došlo k nasazení větších grafických dlaždic na domovské obrazovce, přibyly například i tipy z kategorie Shorts. Profily některých hudebních umělců už mají například podobu připomínající webovou stránku s velkou úvodní fotkou a možností přehrání úvodního videa.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

-lukpol-​