Z nabídky CBS pro Apple TV zmizela televize DABL

pátek, 11. srpna 2023, 09:25 TV, Aktuality MediaGuru

Nabídka streamovaných kanálů v aplikaci CBS dostupných pro majitele multimediálních center Apple TV je chudší o jednu stanici. Ze seznamu zmizel lifestylový program DABL.

Aplikace v Apple TV. Zdroj: Pixabay

Aplikace v Apple TV. Zdroj: Pixabay

Začátkem srpna vyřadila americká společnost CBS z nabídky své stejnojmenné aplikace pro Apple TV lifestylovou televizi DABL. Pro české uživatele tak v tuto chvíli zůstávají v nabídce pouze čtyři programy – zpravodajská CBS News, informační CBS Sports HQ, lifestylový Mixible a speciál Inside Edition. Aplikace CBS je k dispozici zdarma, nevyžaduje žádné další poplatky, prémiový obsah však není zájemcům na našem trhu k dispozici.

Stanice DABL byla spuštěna v září roku 2019 a měla splnit roli bezplatného televizního programu s vkládanou online reklamou, de facto tedy dnešní FAST kanály. Diváci se mohli těšit na řadu originálních formátů zaměřených například na vaření, domácí renovace, pořady typu udělej si sám (DIY), domácí mazlíčky, cestování a mnohé další. DABL byl vytvořen jako čistě digitální kanál, který měl v úvodní fázi pokrýt necelých 40 % amerických domácností.

-lukpol-