ADC otevírá lokální kolo evropské soutěže Creative Express

pondělí, 25. září 2023, 12:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Český a slovenský Art Directors Club se spojují za účelem vytvoření lokálního kola evropské soutěže pro mladé profesionály z oboru.

Klíčový vizuál k lokálnímu kolu soutěže pro mladé kreativce Creative Express, zdroj: ADC

Klíčový vizuál k lokálnímu kolu soutěže pro mladé kreativce Creative Express, zdroj: ADC

Art Directors Club (ADC) startuje registrace do lokálního kola soutěže Creative Express Česko Slovensko. Jejím cílem je podpořit mladé profesionály z oboru. V obou zemích proběhne 2. listopadu, a to jako dvě nezávislé soutěže, přičemž ale dojde k reálnému propojení obou klubů přesunem soutěžících vlakem z Česka do Bratislavy a slovenských soutěžících do Prahy. 

Vítěz z každé krajiny automaticky postupuje do mezinárodní soutěže pod hlavičkou ADC Europe. Evropská soutěž pro juniorní kreativce se koná vždy v jiném evropském městě a každoročně jsou do ní ze strany ADC nominováni i zástupci za Českou republiku.  

Česká soutěž pro mladé kreativce ve věku 21 až 28 let, kteří mají alespoň rok pracovních zkušeností v oboru, je otevřená k registraci dvojic, soutěžit se bude v týmech. Soutěž trvá 24 hodin, zahrnuje briefing 2. listopadu ráno ve vládním salonku na Hlavním nádraží, kreativní proces cestou vlakem do Bratislavy a zpět, mentoring a networking s kolegy ze slovenského klubu spojený s obědem a noční přípravu finálních návrhů v pohodlí domova. Výstupem soutěžících bude prezentace konceptu na základě zadání.

Hlavním partnerem soutěže jsou České dráhy, které jsou současně zadavatelem briefu pro kreativce. Cestu vlakem absolvují i seniorní kreativci Jakub Kolářík a Petr Čech, kreativní ředitelé agentury Havas, kteří pro České dráhy dlouhodobě pracují a budou působit jako poradci pro účastníky. 

Zapojení mentorů, kteří budou se soutěžícími konzultovat jejich nápady, je přidanou hodnotou pro účastníky. Mentoring českých juniorních kreativců proběhne v sousedském klubu kolegy ze Slovenska. A naopak, díky paralelně probíhající soutěži slovenského ADC, v Praze přivítají mentoři z řad českého ADC mladé kreativce z Bratislavy.

Následující den, 3. listopadu dopoledne, proběhnou osobní prezentace účastníků a zasedání poroty, která vyhlásí vítězný tým za ČR. Ten postoupí do evropského Creative Expressu 2024. Porota rozhoduje i o umístění soutěžních týmů na místě druhém a třetím. Vyhodnocení nápadu proběhne v prostorách agentury Havas, která jako partner projektu poskytuje zázemí pro všechny zúčastněné.

Přihlásit se do soutěže je možné již nyní, registrace je otevřená pro 10 nejrychlejších týmů, kteří splní podmínky. Více informací o projektu, pravidla soutěže a možnost registrace najdete na webu artdirectorsclub.cz.

-stk-