Answear vyzývá k úklidu šatníku pro dobrou věc

čtvrtek, 21. září 2023, 06:40 Aktuality, Marketing, Udržitelnost MediaGuru

Answear spouští projekt Wear&Share, v němž vybírá nepotřebné oblečení a dává mu šanci na delší život.

Módní e-shop Answear.cz startuje projekt Wear&Share, v jehož rámci vybírá prostřednictvím kurýrní služby již nepotřebné oblečení a dává mu šanci na delší život. Projekt platí pro celou Českou republiku a podporuje zároveň Nadaci Partnerství a její iniciativu Sázíme budoucnost na výsadbu stromů v Česku.

„V minulém roce jsme tento projekt spustili na Slovensku a už prvního dubna tohoto roku se nám díky němu společně se slovenskou nadací Ekopolis a obyvateli obce Halič podařilo vysadit podél cyklostezky alej ovocných stromů, kterou jsme nazvali Alej přátelství,“ popisuje Nicole Groesslová, Country Manager pro Českou republiku a Slovensko, a dodává: „Věřím, že k podobné aktivitě namotivujeme i českou komunitu.“

Dlouhodobou iniciativu představuje Answear na českém trhu pomocí vybraných influencerů a dalších digitálních aktivit. Do komunikace jsou zapojeny Jitka Nováčková, Nikol Trojanová, hudebnice Terezie Kovalová, modelka Denisa Dvořáková nebo propagátorka zdravého životního stylu Petra Elblová. 

Nepotřebné oblečení stačí zabalit do neporušeného plastového obalu nebo krabice, a to odnést na vybrané odběrné místo DP​​D nebo odevzdat kurýrovi, který balíček s již nenošeným oblečením vyzvedne přímo u dárce doma. Po vytřídění poslouží oblečení mnoha dalšími způsoby. Část ještě nositelného oblečení je určeno k prodeji v zemích a místech, jejichž obyvatelé si nemohou dovolit nákup nového oblečení. Z části sběru se stanou například utěrky nebo papír. Vlákna získaná z oblečení nevhodného k nošení se použijí v automobilovém průmyslu třeba na výrobu tlumících a izolačních materiálů.

Pomoc se sběrem nepotřebného textilu přispěje ke snížení potenciálního textilního odpadu, ale ve spolupráci s Nadací Partnerství i ke zvýšení výsadby stromů v Česku. „Uvědomujeme si, že v módním průmyslu je v oblasti ochrany životního prostředí ještě velmi co dělat. Projekt Wear&Share je prvním krokem k zavedení ekologické politiky společnosti Answear.cz a věříme, že nás čeká ještě mnoho dalších,“ dodává Groesslová.

-stk-