Bauer a Netrisk spojí srovnávače v Česku a v dalších zemích

středa, 20. září 2023, 12:30 Internet & Mobil MediaGuru

Bauer Media Group a Netrisk Group spojí své online srovnávače ve střední a východní Evropě. V Čechách budou vlastnit Srovnejto.cz, Klik.cz a ePojisteni.cz.

Ilustrační foto, zdroj: Bauer Media

Ilustrační foto, zdroj: Bauer Media

Skupina Bauer Media Group se stane strategickým partnerem s významným menšinovým podílem ve skupině Netrisk Group. Dojde k tomu na základě dohody o spojení obou společností v šesti evropských zemích včetně Česka.

Na českém a slovenském trhu spadají pod Bauer Media Group značky Srovnejto.cz, ePojisteni.cz, Tarifomat, Porovnajto.sk nebo Superpoistenie.sk a v Polsku pak Rankomat.pl. Netrisk Group provozuje srovnávače Klik.cz a Porovnej24.cz. V dalších zemích má Netrisk Group ve svém portfoliu slovenský Netfinancie.sk, v Rakousku durchblicker.at, v Maďarsku netrisk.hu i biztositas.hu a v Litvě edrauda.lt. Spojením vznikne skupina srovnávačů s významným evropským rozsahem.

Společnost TA Associates, současný většinový investor skupiny Netrisk, zůstane majoritním akcionářem rozšířené skupiny, zatímco společnost MCI Capital si ponechá menšinový podíl. Díky této transakci posílí skupina Bauer Media Group svou pozici na evropském trhu online srovnávačů, i nadále si ponechá své značky působící ve Španělsku, Švédsku, Norsku a Finsku.

Transakce podléhá obvyklým podmínkám uzavření. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny.

„Spojení sil urychlí náš růst, rozšíří náš dosah a umožní nám investovat do obchodních a technologických schopností, které našim zákazníkům přinesou ještě větší kvalitu,“ říká ke spojení generální ředitel skupiny Netrisk Group, Robert Sokolowski.

„Tato transakce je významnou událostí pro online srovnávače společnosti Bauer Media. Spojení našich aktivit ve střední a východní Evropě s aktivitami skupiny Netrisk nám umožní vytvořit ještě silnější skupinu na některých z nejrychleji rostoucích, inovativních a konkurenčních trhů v Evropě. Společnost Bauer Media je i nadále odhodlána rozvíjet rozsáhlý obchod s online srovnávači. Jsme přesvědčeni, že spolupráce s ostatními, nikoliv samostatná, je nejlepší cestou, jak urychlit realizaci nových výhod pro spotřebitele, kteří chtějí ušetřit čas a peníze, i pro naše komerční partnery, kteří chtějí získat přístup k širšímu trhu,“ uvedl k fúzi Morten Heuing, prezident skupiny srovnávačů spadajících pod Bauer Media Group.

Podle dat projektu Česká e-commerce 2022 od společnosti Shoptet mají na trhu online srovnávačů v Česku nejvyšší podíly Heureka.cz a Zboží.cz (patří pod Seznam.cz). 

-mav-