ČEZ rozdává v kampani dětem edukativní bloky

čtvrtek, 7. září 2023, 07:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Letní kampaň na infocentrech Skupiny ČEZ poběží až do konce září. Během prázdnin rozdala dětem téměř 11 tisíc edukativních bloků.

Edukativních bloků rozdala Skupina ČEZ na svých infocentrech během prázdnin téměř 11 tisíc, zdroj: Skupiny ČEZ.

Edukativních bloků rozdala Skupina ČEZ na svých infocentrech během prázdnin téměř 11 tisíc, zdroj: Skupiny ČEZ.

Téměř 11 000 bloků si během července a srpna odnesli z infocenter Skupiny ČEZ malí zájemci o energetiku. Letní kampaň proto infocentra pro velký zájem prodlužují až do konce září. Děti i dospělí tak mohou přijít načerpat informace především o bezemisních elektrárnách, tedy o obnovitelných a jaderných zdrojích. Jako odměnu za návštěvu a správně vyplněný kvíz dostanou děti speciální dárek, EDUkativní blok. Infocentra ČEZ se nacházejí po celé republice, konkrétně v Jihočeském, Středočeském, Ústeckém, Královéhradeckém, Olomouckém a Jihomoravském kraji.

„Velmi nás těší, že se naše letní kampaň setkala s tak velkým úspěchem. Téměř 11 000 xrozdaných bloků je krásnou ukázkou toho, že děti i dospělé energetika zajímá a rádi se dozvědí něco nového. Ilustrovaný blok je plný zajímavostí o jádře a měl by být povinnou výbavou každého mladého jaderníka. Pro velký zájem jsme se proto rozhodli návštěvníkům udělat radost, jedinečný blok tak mohou při své návštěvě na infocentru získat až do konce září,“ říká vedoucí infocenter Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková.

Branami elektráren a infocenter ČEZ prošlo za prvních osm měsíců letošního roku celkem 171 200 návštěvníků. To je mírně vyšší oproti loňskému roku. Tahouny zůstávají obě jaderné elektrárny Dukovany s Temelínem a přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně.

-stk-