CNC uvádí popkulturní Prostě fenomén!, řídí ho Johana Fundová

úterý, 12. září 2023, 15:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Czech News Center uvádí nový online projekt zaměřený na popkulturní retro fenomény, vede ho Johana Fundová.

Prostě fenomén!, zdroj: CNC

Prostě fenomén!, zdroj: CNC

Czech News Center (CNC) spustil nový online projekt Prostě fenomén!, který je zaměřen na pop-kulturní a společenské retro fenomény. Sdružuje obsah postavený na vzpomínkách na dobové srdcovky i bizáry. Projekt řídí Johana Fundová, autorka bestsellerů Devadesátky a Milénium.

Nový projekt využívá mezigenerační záliby v retro tématech a symbolech uplynulých dekád. V první fázi, na jaře letošního roku, šlo o publikování psaného i audio-vizuálního obsahu věnujícího se popkulturním i společenským fenoménům napříč lifestylovými značkami mediálního domu CNC (Blesk pro ženy, Maminka.cz, Dáma.cz, Ženy.cz, Moje zdraví nebo magazín Recepty.cz). V září byla spuštěna microsite a vychází také speciální řada rozhovorů, které moderuje Johana Fundová. Do nich si zve osobnosti spojené s kultovními fenomény, prvním hostem je Sámer Issa, účastník první řady SuperStar (2004).

„Pokud chceme, aby k nám uživatelé chodili napřímo, musíme přinášet hodnotný a zároveň zábavný obsah. Právě proto jsme navázali spolupráci s Johanou Fundovou a rozhodli jsme se spustit projekt Prostě fenomén!, který tvoří naši redaktoři a Johana je koordinuje,” komentuje novinku Anna Netušilová, šéfredaktorka lifestylových titulů CNC. Podle jejích slov se plánuje i newsletter pro fanoušky a speciální obsah na sociálních sítích. 

Johana Fundová, zdroj: CNC

Johana Fundová, zdroj: CNC

Fundová má z pozice vedoucí projektu na starost jeho celkovou koordinaci. Vymýšlí redakční plán napříč tituly pro jednotlivé redaktory, natáčí rozhovory v novém virtuálním studiu a zaměřuje se i na brand building projektu. K tomu využívá své zkušenosti z online marketingu, působila totiž v digitálním týmu společnosti Sazka, poté měla na starost PR skupiny Publicis Groupe a naposledy pracovala na pozici content marketing manažerky ve startupu Lafluence. Je také autorkou instagramového profilu Pure devadesátky a bestselleru Devadesátky, na které navázala Miléniem a románem Hezký, ale narovnej se. V září jí vychází v pořadí už čtvrtá publikace, tentokrát zaměřená na pražskou čtvrť Vinohrady.

„Přijde mi skvělé, že na této pozici mohu spojit dvě své silné stránky. Tou první je tvorba kreativního obsahu a budování komunit. Tou druhou je koordinace a projektové řízení, při kterém využívám své pracovní zkušenosti z online marketingu,” sdělila Johana Fundová.

-mav-