ČT koupila práva na další dvě řady StarDance

středa, 13. září 2023, 07:40 TV MediaGuru

Česká televize vrátí na obrazovky taneční show StarDance od soboty 14. října. Zároveň si zajistila práva pro další ročníky.

StarDance XII, zdroj: Česká televize

StarDance XII, zdroj: Česká televize

Za měsíc odstartuje dvanácté pokračování taneční soutěže StarDance. Do soutěže se zapojí deset párů, které bude hodnotit tříčlenná porota a tradičně i diváci u obrazovek České televize. První přímý přenos odvysílá ČT1 v sobotu 14. října, závěrečný pak o dva měsíce později 16. prosince. ČT si přitom zajistila práva i na další ročníky.

Součástí letošní řady bude i stá epizoda a také charitativní díl. Slavnostními večery provede moderátorská dvojice Tereza Kostková a Marek Eben.

„Jedna z nejočekávanějších televizních událostí roku je tady. StarDance se vrací na obrazovky České televize s novou řadou. Je to přitom už sedmnáct let, kdy jsme taneční klání našim divákům představili vůbec poprvé. StarDance ale není jen o tanci a zábavě.  Výbornou zprávou je také to, že zcela určitě nepůjde o poslední řadu ve vysílání České televize – již nyní se nám totiž podařilo zajistit vysílací práva na další dvě série,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Tanečního klání dvanácté řady se účastní páry Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková, Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková, Ivana Chýlková a Jan Tománek, Richard Krajčo a Dominika Rošková, Iva Kubelková a Martin Prágr, Josef Maršálek a Adriana Mašková, Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti, Darija Pavlovičová a Dominik Vodička, David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná. Novinkou bude tříčlenná porota namísto čtyřčlenné, a to ve složení Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík.

Dvanáctým ročníkem StarDance budou, stejně jako v předchozích letech, znít rytmy českých a slovenských písní a řady hudebních stylů v podání MoonDance Orchestra. Výjimkou bude šestý večer, kdy páry zatančí na světově známé filmové melodie v původním znění.

Chybět nebude ani charitativní díl či propojení s dalšími projekty České televize.  Letos se bude charitativní díl pro Paraple vysílat po šesté, a to 25. listopadu. V jedenácté řadě se podařilo vybrat přes 21,5 milionu korun.

Všechny soutěžní večery, ve kterých o postupujících párech rozhodnou i diváci, se budou živě přenášet z pražských Holešovic

Česká televize vysílá StarDance od roku 2006. Jde o adaptaci britského formátu od BBC. StarDance patří k nejsledovanějším pořadům České televize. Jedenáctou řadu, vysílanou na podzim 2021, v průměru sledovalo 1,57 mil. diváků starších 15 let při podílu na sledovanosti 36,66 % (zdroj: ATO-Nielsen).

ČT zařadí StarDance do vysílání od 14. října

pondělí 24. dubna 2023

-mav-