Do čela Foodora Market nastupuje Jakub Hostačný

pátek, 22. září 2023, 07:05 Aktuality, Retail, Lidé MediaGuru

Novým ředitelem služby Foodora Market se stává Jakub Hostačný, jenž přichází z Mall Group.

Jakub Hostačný, zdroj: LinkedIn

Jakub Hostačný, zdroj: LinkedIn

Do čela české q-commerce platformy Foodora Market nastupuje Jakub Hostačný, dlouholetý manažer z Mall Group. V pozici ředitele se chce zaměřit především na rozšíření nabídky a zlepšení uživatelského zážitku. Jedním z jeho prvních kroků je prodloužení otevírací doby Foodora Market.

Jakub Hostačný má za sebou téměř 10 let zkušeností z oblastí finančního plánování a obchodu. Během své profesní dráhy působil například v Raiffeisenbank a v konzultační společnosti McKinsey & Company a figuroval také v roli CFO logistického startupu Shipvio. V posledních letech pak Hostačný v různých vedoucích pozicích zodpovídal za týmy o více než 60 konzultantech, specialistech a dalších odborníků v Mall Group.

„Uplynulé roky byly pro naše podnikání turbulentní. Výrazný růst v období pandemie vystřídala zdravá optimalizace. Jakub do vedení Foodora Market přichází v době, kdy se trh pomalu stabilizuje a máme konečně možnost dívat se víc dopředu. Věřím, že nám jako schopný manažer pomůže s dalším růstem naší služby, ať už v rámci produktového portfolia, spokojenosti našich zákazníků, nebo v dalších oblastech” říká k nástupu nového manažera Adam Kolesa, CEO Foodora.

„Mým hlavním cílem je zlepšit celkovou zákaznickou zkušenost. Chceme lidem ukázat, že dnes už není potřeba stát ve frontě supermarketu, tahat se s nákupními taškami, nákup předem plánovat nebo čekat jeden, či dokonce více dní na doručení nákupu konkurenční službou,” dodává Jakub Hostačný. 

Služba pro rychlý rozvoz běžných i prémiových potravin, drogerie, ale třeba i kancelářských potřeb, krmiv pro zvířata či erotických pomůcek Fodora Market (dříve známá jako Dáme market) působí v Česku přes dva roky. Od svého založení koncem ledna 2021 se služba rozrostla z Prahy i do dalších měst a zákazníci ji tak mohou využít například v Brně, Plzni nebo Liberci.

Vedle Foodora Market je Hostačný zodpovědný i za síť partnerských obchodů, jako jsou retailové řetězce, květinářství, hračkářství, ale třeba i vinařství a další lokální prodejci. Jednou z prvních změn, kterou nový šéf vertikály zavádí, je prodloužení otevírací doby jeho služby. Ta by měla nově fungovat napříč Českem od brzkého rána do pozdních nočních hodin.

-stk-