E.ON volí VCCP, v nových spotech už nebude Martha Issová

pondělí, 18. září 2023, 17:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

E.ON změní po pěti letech svůj komunikační koncept. Připraví ho nově vybraná agentura VCCP. V reklamě se už E.ON nebude spojovat s Marthou Issovou.

Martha Issová v reklamní kampani E.ON, zdroj: E.ON

Martha Issová v reklamní kampani E.ON, zdroj: E.ON

Ve dvoukolovém výběrovém řízení na strategickou a kreativní agenturu si společnost E.ON vybrala VCCP. Nový komunikační koncept, který už nebude využívat herečku Marthu Issovou, představí značka v říjnu. Změní ho po pěti letech, kdy spolupracoval s Mark/BBDO.

Značka E.ON má za cíl upevnit svou pozici předního hráče na trhu a profilovat se jako stabilní a spolehlivý partner a důrazem na srozumitelnost pro zákazníka a péči o něj. „Naše dosavadní komunikace fungovala velmi dobře, s rostoucími ambicemi se však rozšířil záběr komunikačních témat, která už původní koncept neunesl,” komentuje pozadí tendru Simona Bláhová, vedoucí ATL & kampaně v E.ON.

Dodala, že tým VCCP porozuměl výzvám, kterým E.ON i celá kategorie čelí, a přišel s řešením, které dává značce prostor růst, definuje roli značky na trhu energií a umožní komunikovat z pozice předního hráče na trhu.

Novou kampaň od VCCP uvede na začátku října imageový spot, doplněný produktovými propozicemi a integrovanou kampaní napříč kanály. „Kategorie energií se v posledních letech neuvěřitelně proměnila,” komentuje strategickou výzvu Lazo Raftovski, Senior Planner VCCP.  „Na jedné straně stojí současný ekonomický vývoj, kde se cena energií stala pro mnohé palčivým tématem. Na straně druhé je pak transformace celého odvětví směrem k dlouhodobé udržitelnosti. E.ON si správně uvědomuje, že práce se značkou je v takovém období extrémně důležitá a jsme rádi, že jsme dostali jejich důvěru je touto výzvou provést.” upřesňuje.

-mav-