Euro: V žebříčku českých miliardářů si nejvíc polepšil Křetínský

pondělí, 18. září 2023, 11:55 Aktuality, Tisk MediaGuru

Týdeník Euro sestavil žebříček nejbohatších Čechů a Slováků. Skokanem roku je Daniel Křetínský, který se posunul na druhé místo. Křetínský je zároveň většinovým vlastníkem Czech Media Invest, která ovládá mediální skupinu Czech News Center.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

První místo v žebříčku miliardářů, sestaveném týdeníkem Euro, stále drží Renáta Kellnerová s rodinou, vdova po tragicky zemřelém Petru Kellnerovi drží majetek v hodnotě 285 miliard korun. Náskok před druhým v pořadí se však postupně zmenšuje, především díky extrémně úspěšnému roku Daniela Křetínského. Ten se obřím skokem z 96 na 217 miliard korun dostal na druhé místo. Hodnota jeho majetku je na třech čtvrtinách jmění Kellnerových, v minulosti to bývaly násobky. Třetí příčku drží byznysmen Karel Komárek.

Do první pětice se řadí také Patrik Tkáč a Radovan Vítek. Andrej Babiš zaujímá v žebříčku šestou pozici.

Z mediálních vlastníků se kromě Renáty Kellnerové (CME / TV Nova) a Daniela Křetínského (Czech Media Invest) objevují v žebříčku také  Marek Dospiva (Vltava Labe Media) na 12. místě, Ivo Lukačovič (Seznam.cz) na 15. místě, Zdeněk Bakala (Economia) na 28. místě, Ivan Zach (FTV Prima) na  69. místě nebo Slavomír Pavlíček (SPM Media) na 85. místě a Marek Španěl (SPM Media) na 86. místě. 

Navzdory vysokým cenám energií a rekordní inflaci si stovka česko-slovenských miliardářů polepšila o 463 miliard korun na více než 2,6 bilionu korun.

Zdroj: Euro č. 38/2023

Zdroj: Euro č. 38/2023

Celý žebříček TOP 100 nejbohatších Čechů a Slováků vychází v aktuálním vydání týdeníku Euro.

-mav-