Magenta TV přichází s dlouho očekávanou funkcí

pondělí, 11. září 2023, 07:00 TV, Aktuality MediaGuru

T-Mobile nasadil do své televizní služby dlouho očekávanou funkci týkající se zpětného zhlédnutí. Jde o náhledovou fotografii scény daného pořadu.

Podoba náhledové fotografie při přetáčení pořadů. Repro: Magenta TV

Podoba náhledové fotografie při přetáčení pořadů. Repro: Magenta TV

T-Mobile nabízí funkci timeshiftu, neboli zpětného zhlédnutí, jako standardní funkci internetové televize, stejně jako další operátoři. Absence náhledové fotografie u časové osy však byla jedním z nedostatků, která ho znevýhodňovala oproti ostatním společnostem. T-Mobile však nebyl jedinou firmou, jenž tuto funkci nenabízela. Náhledovou fotografii/video neměla například ani původní verze aplikace O2 TV nebo internetová televize Skylink Live TV.

Náhledová fotografie je drobnou, ale velmi užitečnou funkcí, která k funkci timeshiftu neodmyslitelně patří. Pokud divák hledá například nějakou část filmu, seriálu nebo sportovního přenosu, může se díky ní snadno zorientovat, v jaké části se právě nachází. Bez ní musí probíhat výběr více méně naslepo a zcela náhodně. T-Mobile o nově nasazené funkci informuje zákazníky v aplikaci Magenta TV po jejím zapnutí. Prezentuje ji u tematického programu Canal+ Sport.

-lukpol-