Parkovací platforma MPLA se rebranduje na EasyPark

sobota, 30. září 2023, 07:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

Skupina EasyPark vstupuje akvizicí MPLA na český trh. Nabídne jednotnou aplikaci pro parkování v několika zemích.

Zdroj: EasyPark

Zdroj: EasyPark

Společnost EasyPark Group vstupuje na český trh, a to akvizicí místní parkovací platformy MPLA. Nyní probíhá migrace uživatelů z tuzemské značky na novou. Do konce roku bude díky EasyPark možné platit parkování, i po minutách, ve 30 českých městech. 

„Každý den oslovujeme část uživatelů, kterým se při celém procesu snažíme být maximálně nápomocní, aby byl přechod do nové aplikace stejně jednoduchý jako její samotné používání,” říká Patrik Piščák, ředitel EasyPark Group Czechia a Slovakia. „Do konce roku bychom rádi aplikaci zprovoznili ve více než 30 českých městech, aby i čeští řidiči mohli zažít komfort, který do České republiky přinášíme. V současnosti probíhají intenzivní jednání s jednotlivými radnicemi,“ doplňuje Piščák.

EasyPark navíc nabízí jednu aplikaci, přes kterou lze platit parkování v České republice, na Slovensku, v Německu, Rakousku i dalších státech. V posledních letech se rozšířila do většiny Evropy, hledat i platit parkování z mobilu je možné i ve Velké Británii, USA a Austrálii.

MPLA měla 500 tisíc uživatelů, na její úspěch chce EasyPark navázat a přidat inovace z jiných evropských měst. Platby z aplikací totiž v Evropě převažují nad ostatními formami parkovného. „Například v dánské Kodani využívalo v roce 2012 aplikace pouhých 18 % řidičů, v roce 2019 už kolem 80 %. A není se čemu divit. Telefon má každý stále po ruce, jde o jednoduchý způsob, jak parkovné zaplatit, neztrácet čas hledáním automatu a mít zbývající dobu stále pod kontrolou. A to je budoucnost, kterou chceme dopřát i českým zákazníkům,“ uzavírá Piščák. 

Aplikace umožňuje v Evropě řidičům platit i za nabíjení elektromobilů, najít ulice s dostupným parkováním nebo si parkovací místa předem rezervovat. Navíc je aplikace EasyPark dostupná ve většině nových vozů už ve vybraných operačních systémech aut, případně přes rozhraní Apple CarPlay a Android Auto.

-stk-