PetCenter uvádí nový koncept prodejen, láká na něj pop-upy

pondělí, 25. září 2023, 10:00 Aktuality, Retail MediaGuru

PetCenter přichází s novým konceptem svých obchodů. POdporuje ho pop-up v obchodních centrech.

První prodejnu v novém konceptu otevřel řetězec PetCenter v obchodním Centru Černý Most, zdroj: PetCenter.

První prodejnu v novém konceptu otevřel řetězec PetCenter v obchodním Centru Černý Most, zdroj: PetCenter.

PetCenter, obchodní řetězec s potřebami pro domácí mazlíčky, představuje nový koncept svých obchodů, v němž je na prvním místě nákupní zážitek. První nová prodejna byla otevřena 1. září v obchodním Centru Černý Most. Následovat budou tři pop-up prodejny, které budou nový koncept zákazníkům přibližovat.

„Nejde jen o nákup krmiva. Chceme, aby naši zákazníci našli vše, co potřebují pro své mazlíčky. Od pamlsků přes vitamínové doplňky, po hračky, obojky, vodítka a pelíšky,“ říká manažer retailu PetCenter Martin Novotný. 

Pop-up obchody, které mají nový koncept prezentovat, se budou nacházet v pražských obchodních centrech Nový Smíchov, Atrium Flora a v brněnské Olympii. Nebudou zaměřeny na krmiva, ale na nabídku atraktivních doplňků, jako jsou nové hračky, designová škrabací odpočívadla pro kočky, pelíšky, obojky, vodítka nebo oblečky. V neposlední řadě v nich zákazníci najdou výběr pamlsků.

Do konce letošního roku společnost plánuje kromě pop-up obchodů otevřít také šest stálých prodejen v různých lokalitách Česka a Slovenska. Začátkem příštího roku dojde ke spojení nových prodejen s původními, které budou fungovat v novém konceptu, dále je v plánu otevření deseti nových prodejen, čtyři obchody budou výrazně rozšířeny. PetCenter tak chce oslovit desetitisíce nových zákazníků. 

Na designu nových prodejen spolupracuje PetCenter s designérem Radovanem Mačákem, zdroj: PetCenter.

Na designu nových prodejen spolupracuje PetCenter s designérem Radovanem Mačákem, zdroj: PetCenter.

Hlavní důraz je kladen na nákupní zážitek, zdroj: PetCenter.

Hlavní důraz je kladen na nákupní zážitek, zdroj: PetCenter.

Nový koncept prodejny nabídne vše – od pamlsků přes vitamínové doplňky, po hračky, obojky, vodítka a pelíšky, zdroj: PetCenter.

Nový koncept prodejny nabídne vše – od pamlsků přes vitamínové doplňky, po hračky, obojky, vodítka a pelíšky, zdroj: PetCenter.

PetCenter v současnosti provozuje na českém a slovenském trhu 136 provozen a meziročně roste. „Na srovnatelných prodejnách jsme zaznamenali nárůst obratu o 12 %. Největší růst, konkrétně o pětinu, máme v prodejnách umístěných ve větších a modernějších obchodních centrech. Další klíčovou oblastí pro expanzi jsou pro nás retail parky, kde se obrat zvýšil téměř o 14 %,“ dodává Novotný. Kromě toho průměrný nákup zákazníků PetCenter meziročně vzrostl o 8,5 % a své výsledky přinesla také novinka v podobě zavedení nové věrnostní aplikace – podíl zákazníků v loyalty programu se zvýšil o celých 76 %.

Do budoucna chce nabídnout ještě kvalitnější služby svým zákazníkům a přinést na tuzemský trh to nejlepší ze zahraničních zkušeností s prodejem potřeb pro domácí mazlíčky. „Chceme našim zákazníkům nabídnout ty nejnovější trendy z celého světa, a to za co nejdostupnější ceny. K tomu potřebujeme vhodnou platformu, a proto spouštíme masivní expanzi cílenou na ty nejlepší lokality na celém území České republiky a Slovenska. Zaměřujeme se na větší jednotky a zvětšujeme ty stávající, abychom mohli zákazníkům tento sortiment předvést. Naším cílem je, aby se nákup pro zákazníky stal zážitkem, a proto jsme připravili ve spolupráci s designérem Radovanem Mačákem tento nadčasový koncept, který má být budoucností chovatelských potřeb,“ komentuje Martin Novotný.

Zájem spotřebitelů roste zejména v oblasti doplňkového sortimentu pro zvířata. „Po období ovlivněném covidem se trh rychle obnovuje a zákazníci hledají nové a inovativní produkty. Kamenné prodejny se stávají oblíbeným místem pro objevování těchto novinek, kde si mohou zákazníci prohlédnout a dotknout se produktů přímo, popisuje Novotný s tím, že zvláště v západní Evropě je patrný mimo jiné trend designových kartonových škrabadel a odpočívadel pro kočky, které kombinují funkčnost a estetiku. Kromě moderních odpočívadel pro kočky a luxusních pelíšků zařazuje PetCenter i novou řadu krmiv Fresh Valley.

-stk-