Pickey se mění na Forendors, uvádí novou aplikaci i autory

pátek, 22. září 2023, 08:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Platforma pro autory Pickey mění svůj název na Forendors, uvádí novou mobilní aplikaci a na podzim také přijdou na platformu noví tvůrci.

Zdroj: Forendors

Zdroj: Forendors

Pickey, platforma na monetizaci obsahu nejen pro začínající tvůrce, mění své jméno. Nově se bude jmenovat Forendors. Tato změna se na všech místech projeví v noci ze soboty na neděli 24. 9. 2023. Všechen původní obsah má být na nové domény (forendors.cz) přesměrován automaticky.

Nová je také mobilní aplikace, která je ke stažení od čtvrtka 21. září. Umožňuje mj. i stažení audia do offline módu nebo možnost okamžité notifikace k novému obsahu podporovaného tvůrce či tvůrců. Aktuálně se pracuje na přidání přímých zpráv mezi tvůrci a jejich podporovateli. Mobilní aplikace je dostupná ve storech pro aplikace s iOS i Androidem.

Na platformě Pickey publikují svůj obsah například Bohumil Pečinka & Petros Michopulos, Michelle Losekoot, Markéta Lukášková, Kate Trávníčková, Kristýna Kohoutová, podcasteři Vojta a Kryštof z Brain We Are a další autoři. Od podzimu zde budou také tvůrci podcastu Hodina dějepichu s novým projektem Stanice hrůzy, který jeho tvůrci chtějí monetizovat od druhého dílu, nebo Ester Geislerová a Honza Vojtko s podcastovou verzí Terapie sdílením.

„Změnu jména děláme ze dvou důvodů. První je větší přívětivost pro podcastery mezi našimi tvůrci. Vyslovovat a vysvětlovat „pickey“ v podcastu nebylo úplně jednoduché. Forendors vyslovováno přesně, jak se píše, bude mnohem snazší pro všechny naše tvůrce. Navíc přesně vystihuje to, co děláme. Druhý náš důvod byl právní. Upřímně jsem netušila, kolik jiných projektů vsadilo na podobná jména, která by se zamlouvala i nám. Vybrat nové jméno nebylo vůbec jednoduché. S jeho finálním návrhem a volbou nám pomohl Michal Pastier,“ sdělila Denisa Hrubešová, spoluzakladatelka platformy.

Strategickým investorem platformy je od letošního jara společnost Quanti.

Nové jméno Forendors se na platformě a jejich komunikačních nástrojích začne objevovat od pátku 21. 9. 2023 a kompletní přechod bude dokončen během neděle 24. 9. 2023.

-mav-