Programovou ředitelkou skupiny Prima je Alex Ruzek

středa, 6. září 2023, 14:10 TV, Lidé MediaGuru

Bývalá programová ředitelka TV Nova se ujímá stejného postu na konkurenční TV Prima. O pozici stávajícího programového ředitele Romana Mrázka se jedná.

Alex Ruzek, zdroj: FTV Prima

Alex Ruzek, zdroj: FTV Prima

Novou programovou ředitelkou skupiny Prima se od 13. září stává Alex Ruzek, dlouholetá programová ředitelka skupiny Nova. Ta na pozici střídá dosavadního programového ředitele skupiny Prima Romana Mrázka. O jeho dalším působení na Primě se aktuálně jedná, uvedla ve středu televizní skupina Prima.

Roman Mrázek opouští post programového ředitele TV Prima po deseti letech. Své funkce se ujal v srpnu 2013, pod jeho vedením se podíl Primy na TV trhu zvyšoval.

Podle informací MediaGuru.cz bylo o nástupu nové programové ředitelky rozhodnuto ještě před začátkem podzimní televizní sezóny.

„Rád bych Romanovi poděkoval za velký kus cesty, který s Primou ušel. Za jeho desetileté působení na pozici programového ředitele jsme spustili šest tematických kanálů, počínaje dokumentárním kanálem Prima ZOOM a reality kanálem Prima Show konče. Díky programové profilaci jednotlivých vysílacích slotů jsme ve sledovanosti úspěšně dohnali komerční konkurenci a stali se jedničkou na trhu u dospělých diváků. Aktuálně s Romanem diskutujeme o jeho nové pozici, kde by zúročil své dlouholeté zkušenosti, a zároveň by se věnoval novým oblastem mediálního prostředí,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Alex Ruzek se v mediálním prostředí pohybuje již téměř dvě desetiletí, z toho více než dekádu působila na pozici programové ředitelky skupiny Nova. Profesní zkušenosti předtím sbírala i na pozici generální ředitelky česko-slovenské verze MTV nebo na postu manažerky pro finanční plánování a analýzu v rámci londýnské pobočky skupiny CME. V minulosti dále pracovala pro investiční skupiny Credit Suisse First Boston nebo Tailwind Capital Partners/Thomas Weisel Capital Partners. 

„V průběhu posledních let jsem z pohledu konkurence sledovala skvělou práci, kterou skupina Prima odváděla a díky níž kontinuálně roste. Mým cílem bude nyní v tomto trendu pokračovat a nadále posilovat pozici lídra na trhu. Těším se, že přispěji k jasnější programové strategii, která bude ještě lépe akcentovat obsah a témata, jež chtějí dnešní diváci vidět, nehledě na způsob, jakým videoobsah konzumují,“ říká Alex Ruzek, nová programová ředitelka skupiny Prima.

-lukpol-