Televize Kuki překlopila Šláger kanály do HD

úterý, 5. září 2023, 14:20 TV, Aktuality MediaGuru

Stanice Šláger Originál a Šláger Muzika jsou k dispozici v nabídce internetové televize Kuki nově ve vysokém rozlišení obrazu, doposud byly šířeny ve standardní kvalitě. Doplnily tak program Šláger Premium HD.

Logo programů Šláger, které jsou k dispozici v placených službách i volně šířené nabídce na anténu.

Logo programů Šláger, které jsou k dispozici v placených službách i volně šířené nabídce na anténu.

Hudební a teleshoppingové programy Šláger mají v České republice širokou distribuci. Existuje však poměrně velké procento operátorů, kteří tyto stanice nabízejí v placené televizi pouze ve standardním rozlišení. Platí to i pro velké hráče, jako jsou například Vodafone nebo O2 Czech Republic. Trojici programů Šláger má v HD ze „svaté trojice“ k dispozici pouze T-Mobile (Magenta TV), který v oblasti nabídky úzce spolupracuje se sesterským Slovak Telekomem. Skylink má v HD jen Šláger Premium.

„Děláme to jednoduše. Co můžeme nabídnout v HD kvalitě, nabízíme v HD kvalitě. Proto nově přepínáme dvojici TV kanálů z SD do HD kvality,“ informoval provozovatel televize Kuki s tím, že aktuálně nabízí ve vysokém rozlišení 113 programů. Šláger Originál a Šláger Muzika jsou také součástí bezplatného pozemního digitálního vysílání. Společnost Digital Broadcasting je šíří ve svém celoplošném DVB-T2 multiplexu 24. Šláger Premium v pozemní distribuci vůbec šířen není.

-lukpol-