TV Nova začala natáčet třetí řadu seriálu Odznak Vysočina

čtvrtek, 14. září 2023, 15:10 Aktuality, TV MediaGuru

Ve třetí řadě seriálu Odznak Vysočina pokračuje pětice vyšetřovatelů a detektivní příběhy se znovu odehrávají v prostředí Vysočiny.

Odznak Vysočina, zdroj: FTV Prima

Odznak Vysočina, zdroj: FTV Prima

Televize Nova začala natáčet třetí řadu detektivního seriálu Odznak Vysočina. I tentokrát je děj jednotlivých kauz inspirován skutečnými případy. Veškeré pátrání je znovu zasazeno do prostředí Vysočiny.

Pokračuje pětice vyšetřovatelů ztvárněná Monikou Hilmerovou, Simonou Zmrzlou, Martinem Hofmannem, Michalem Suchánkem a Patrikem Děrgelem. Ty stejně jako v předchozí sérii doplňuje Martina Jindrová, Pavel Řezníček a David Máj. Vedle hlavních postav se ve třetí řadě vrátí i řada herců ve vedlejších rolích – například Kristýna Nováková, Robert Mikluš, Pavel Soukup, Jan Šťastný, Pavla Gajdošíková, Jan Hrušínský či Ivana Andrlová.

Stejný zůstává i režisérský tandem – Marek Najbrt a Andy Fehu. Třetí řada se naopak, na rozdíl od předchozí série, nebude vracet do minulosti, spojovací linkou bude tentokrát naplňování osobních ambicí, a to i za cenu jednání na samé hraně zákona. 

„Diváci se můžou těšit i na soukromé linky vyšetřovatelů a můžu prozradit, že hlavní roli v nich tentokrát bude hrát Vašek Kocián v podání Patrika Děrgela, který se díky touze po uznání dostane na šikmou plochu,“ naznačuje směřování série Iva K. Jestřábová, kreativní producentka TV Nova.

Druhou řadu seriálu, kterou TV Nova uvedla na jaře letošního roku, v průměru sledovalo 25,35 % diváků v CS 15-54 u TV. Po dobu osmi nedělních večerů kriminálku sledovalo v průměru 1,22 mil. diváků starších 4 let. (Zdroj dat: ATO – Nielsen, živě + TS0-3, ke dni: 24. 4. 2023).

Natáčení Odznaku Vysočina 3 je realizováno v souladu s principy tzv. udržitelného natáčení, tedy s ohledem na životní prostředí. Pro TV Nova seriál vyrábí produkční společnost Bionaut.

-mav-