Vyšel tvOS 17 s přepracovanou obrazovkou pro Apple TV 4K

čtvrtek, 21. září 2023, 13:35 Aktuality, TV MediaGuru

Majitelé multimediálního centra Apple TV 4K si mohou od pondělí 18. září stáhnout novou verzi operačního systému tvOS ve verzi 17. Ta přináší mj. i upravenou verzi úvodní obrazovky.

Aplikace v Apple TV. Foto: Pixabay

Aplikace v Apple TV. Foto: Pixabay

Úvodní obrazovka nyní nabízí menší ikony aplikaci v řadě po šesti. Do úvodního řádku obsahujícího například vstup do iTunes nebo herního či aplikačního portálu přibyla nová položka. Jedná se konkrétně o FaceTime. Apple TV 4K umožní nově například hovory s vašimi blízkými nebo známými při propojení s mobilními telefony iPhone nebo tablety iPad. Samotná obrazovka, ke které je připojená Apple TV 4K, pak bude fungovat jako projektor obrazu.

Kromě nového umístění ikon v řádku po šesti, doposud to bylo pět položek, se mění i menu s možnostmi, které jednotlivé aplikace nabízí. Kromě posunutí ikon je možné tuto položku buďto smazat nebo nově také vyčistit její mezipaměť, aby uživatel získal potřebný datový prostor, ale nemusel program mazat. Aplikace pro multimediální centrum Apple TV mají i některé české placené služby a operátoři, platformy jako O2 TV nebo Magenta TV CZ stále nepodporuje.

-lukpol-