Vzniká gastronomická značka Crafted for Friends

sobota, 30. září 2023, 07:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Nová gastronomická značka Crafted for Friends nabídne potravinářské produkty od vybraných českých výrobců.

Zdroj: Crafted for Friends

Zdroj: Crafted for Friends

Pod hlavičkou nové gastronomické značky Crafted for Friends najdou zákazníci potravinářské produkty od vybraných českých výrobců. Zároveň jde o označení neformální aliance, do níž se již zapojila například společnost Živina, pražírna výběrové kávy Dos Mundos, lihovar Landcraft, řemeslná pekárna Zrno zrnko, Rodinné řeznictví Čejka, dovozce prvotřídního Kampotského pepře .Pepper..field, výrobce přírodních zmrzlin a nanuků Fresca Paleta a pražské certifikované bio řeznictví The Real Meat Society. Další výrobci, prodejci či fanoušci jsou vítáni. 

Projekt je založen na filozofii, že česká gastronomie i české potravinářství mají Evropě i světu co nabídnout a že spoluprací je možné odstranit bariéry, které trápí většinu malých potravinářských výrobců. Ambicí Crafted for Friends je tak posílit pozici českých craftových značek na domácím i zahraničním trhu a vytvářet pro ně nové příležitosti.

„Chceme nám Čechům, ale potažmo i celé Evropě ukázat, že i ti nejmenší craftoví tvůrci umí vyrábět špičkové produkty, které navíc baví, pomáhají a hlavně skvěle chutnají!" říká Jiří Panuška, spolumajitel restaurace Červený Jelen a jeden z iniciátorů nového projektu, a dodává: „Projekt Crafted for Friends je otevřený všem kvalitním craftovým tvůrcům a prodejcům, ale také všem fanouškům netuctových produktů, jídel a napojů. Chtěli bychom propojovat lidi, kteří do toho dávají celé srdce, ale zároveň usilují o špičkovou kvalitu a svoje podnikání staví na vysokých hodnotách.”

Mezi první produkty prémiového portfolia Crafted for Friends patří omáčky Živina & Červený Jelen, jejichž receptury spolu s týmem Živiny vytvořili šéfkuchaři Patrik Jaroš, spolumajitel restaurace Červený Jelen, prezident německé Bocus d‘Or a držitel michelinské hvězdy, a Marek Fichtner, executive chef Červeného Jelena. Pekárna Zrno zrnko rozšířila sortiment svých řemeslných chlebů o chléb Červené zrno, který obsahuje 15 % mouky z červené pšenice a který v Jelenovi servírují třeba jako přílohu k masu z grilu. Novinkou je výběrová káva Deer Beans z pražírny Dos Mundos – vhodná pro restaurace i jiné gastro podniky, jež chtějí nabízet kvalitní čerstvě praženou kávu s jasným místem původu. Lihovar Landcraft v rámci Crafted for Friends vytvořil kolekci ginů 4 Elements: Voda, Oheň, Vzduch, Země a pálenek a likérů Medové jablko, Moštové jablko, Dubové jablko a Bylinkové jablko. Řeznictví The Real Meat Society se chystá uvést originální Pesto z Přeštíka a Rodinné řeznictví Čejka nabízí chuťovky, jako je tlačenkový salát, sedlácká pomazánka nebo kachní paštika s brusinkami. Další produkty Crafted for Friends budou postupně přibývat. 

-stk-