A 11 kupuje měsíčník Harmonie od Daniela Andela

pondělí, 9. října 2023, 15:15 Tisk, Aktuality MediaGuru

Společnost A 11 rozšiřuje portfolio svých prémiových titulů o měsíčník zaměřený na vážnou hudbu Harmonie.

Titulní strany časopisu Harmonie, zdroj: A 11

Titulní strany časopisu Harmonie, zdroj: A 11

Mediální skupina A 11 rozšíří portfolio svých tištěných titulů o časopis Harmonie, který se zaměřuje na klasickou hudbu a world music. A 11 kupuje měsíčník Harmonie i webové stránky casopisharmonie.cz od společnosti Muzikus Daniela Andela. Harmonie vychází třicet let.

A 11 nově zakoupený časopis začlení do portfolia prémiových titulů CEO, Estate Business, Lawyers Business, Profi Medicína aj. „V Harmonii vidíme velký potenciál, jedná se o respektovaný titul se stabilní čtenářskou základnou a kvalitním obsahem. Jsme rádi, že ho přebíráme právě v době 30. výročí na trhu a věříme, že pod námi bude vzkvétat nejen tištěný časopis, ale i web a v budoucnu i navázané eventy,“ dodal ředitel strategického rozvoje a marketingu mediální skupiny A 11 Jan Kulich, který byl za transakci zodpovědný.

Časopis stojí ve volném prodeji 50 Kč, má stabilní předplatitelský kmen a je rovněž distribuován na všech významných hudebních událostech po celé republice. Novým distributorem se místo společnosti Mediaprint& Kapa stane společnost PNS.

Harmonie je dlouhodobým partnerem řady významných orchestrů, festivalů nebo divadel, mezi které patří například Česká filharmonie, Filharmonie Brno, Janáčkova filharmonie Ostrava, Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, PKF – Prague Philharmonia, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Pražské jaro, Smetanova Litomyšl, Dvořákova Praha, Struny podzimu, Janáčkův máj, Letní slavnosti staré hudby, Lípa Musica, Concentus Moraviae, JazzFest Brno, Pražský filharmonický sbor, Národní divadlo Praha aj.

„Harmonie zaujímá už několik desetiletí čestné místo na vrcholu klasicko-hudební publicistiky v České republice. O hudbě informuje erudovaně, objektivně, zajímavě a čtivě. Nesklouzává k bulváru, ale zároveň se vyhýbá i odbornému slovníku, který byl mohl být pro širokou veřejnost nesrozumitelný a možná i odrazující. V této vyváženosti a přístupnosti pro hudební profesionály i poučené laiky vidím její hlavní přínos,“ sdělil David Mareček, generální ředitel České filharmonie a ředitel Pražského filharmonického sboru.

-mav-