Do řízení Médey, Empresy i TV Barrandov přichází Andrea Geyer

úterý, 17. října 2023, 07:25 Tisk, Lidé, TV MediaGuru

Nový spolumajitel společnosti Empresa Media vysílá na post výkonné ředitelky všech společností skupiny Andreu Geyer.

Andrea Geyer, zdroj: LinkedIn A. Geyer

Andrea Geyer, zdroj: LinkedIn A. Geyer

Manažerka Andrea Geyer přichází do řízení všech mediálních společností Jaromíra Soukupa, tedy především firem Empresa Media včetně TV Barrandov nebo agentury Médea. Podle informací MediaGuru.cz nastupuje na post výkonné ředitelky od úterý 17. října. „Příchod do společnosti na post výkonné ředitelky od dnešního dne mohu potvrdit," uvedla pro náš server Andrea Geyer.

Příchod Andrey Geyer souvisí s majetkovou změnou v Empresa Media, pod kterou patří i provozovatel televizní skupiny Barrandov. V minulém týdnu v ní poloviční podíl získala společnost Servis-24 podnikatele Jana Čermáka. Ten se stal také členem představenstva. Druhou polovinu vlastní dosavadní stoprocentní vlastník Jaromír Soukup, který je rovněž členem představenstva, přičemž za společnost jednají oba členové představenstva společně.

Společnost Servis-24 se navíc stane spoluvlastníkem i v mediální agentuře Médea a také ve společnosti IMP, pod kterou patří některé nemovitosti. V obou těchto firmách bude vlastnit rovněž poloviční podíl, stejně jako v Empresa Media.   

Andrea Geyer se profesně dosud zaměřovala především na retailový segment a řízení obchodních center. Pracovala například pro Calzedonii, pro Sephoru jako operační ředitelka pro ČR, byla ředitelkou jihlavského Cityparku, manažerkou brněnské Galerie Vaňkovka nebo manažerkou řetězce Peek & Cloppenburg.

Společnost Servis-24 vlastněná Janem Čermákem se zaměřuje hlavně na správu nemovitostí, ale také na práci s pohledávkami. Investici do Empresa Media považuje za zajímavou příležitost. „Mediální skupina (tj. Empresa Media, pozn. red.) nyní čelí tlaku věřitelů. Všechny firmy zůstávají plně v provozu, zejména reklamní agentura, televize i tiskové vydavatelství. Tým Jana Čermáka okamžitě doplňuje a posiluje tým manažerů mediální skupiny Jaromíra Soukupa,“ uvedla společnost při vstupu do Empresa Media v minulém týdnu.

Příchod Andrey Geyer je tak jedním z kroků vedoucí k ustavení nového manažerského týmu. Společně s ustavením nového manažerského týmu se očekávají také změny v dalším směřování vydavatelství Empresa i programovém schématu TV Barrandov.

Dozorčí rada společnosti Empresa Media, která vydává několik časopisů (např. Týden, Instinkt, Sedmička a je také vlastníkem společnosti Barrandov televizní studio), má jen jednoho člena, a to Jitku Věkovou, bývalou provozní ředitelku skupiny Médea, která však z firmy na konci roku 2022 odešla.  

-mav-