Dr.Max v Ostravě integruje tradiční lékárnu s e-shopem

čtvrtek, 12. října 2023, 10:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Dr.Max otevírá v Ostravě novou pobočku, jež v sobě integruje jak tradiční, tak virtuální lékárnu.

V ostravském retail parku Futurum kombinuje Dr.Max tradiční lékárnu s virtuální, zdroj: Dr.Max.

V ostravském retail parku Futurum kombinuje Dr.Max tradiční lékárnu s virtuální, zdroj: Dr.Max.

Lékárenský řetězec Dr.Max otevírá v ostravském retail parku Futurum novou pobočku, jež kombinuje tradiční lékárnu s e-shopem. Oproti běžné lékárně nabízí několikanásobně širší sortiment. 

Plocha tzv. oficíny má 250 metrů čtverečních, což je asi třikrát víc, než u průměrné lékárny. Znatelně vyšší je podíl samoobslužných zón, které doplňují čtyři lékárenské pulty (táry), speciální oddělení pro výdej e-shopových zásilek, dotykové prodejní kiosky, sekce samoobslužných pokladen, zvláštní oddíl pro výdejní boxy, relax zóna a konzultační místnost pro screeningové služby. Součástí vlastní lékárny je i dermocentrum s rozšířenou nabídkou přípravků k péči o pleť a s odborným poradenstvím. 

Na několikanásobně větší plochu vlastní lékárny navazuje v neveřejné části rozsáhlý sklad o ploše 1100 metrů čtverečních. Díky tomuto prostoru je okamžitě klientům k dispozici dva- až třikrát širší sortiment, než jakým disponuje obvyklá lékárna. Z této výhody může klient lékárny těžit třeba při okamžité e-shopové objednávce realizované prostřednictvím prodejního kiosku. Nová lékárna slouží i jako odběrní místo pro kurýry doručující objednávky e-shopu Dr. Max na domácí či jiné adresy v Ostravě.

„Takto komplexní pracoviště je první počin svého druhu nejen v rámci Dr. Max, ale v českém lékárenství vůbec,“ říká Jan Žák, generální ředitel největší tuzemské sítě lékáren, a dodává: „Jde o novou součást našeho omnichannelového konceptu, ve kterém propojujeme klasické lékárny s tou virtuální“ 

Dr. Max v poslední době také jako první lékárenská síť v Česku spustila robotický sklad a expedici v Roudnici nad Labem. V příštím roce by měl být počet takových míst v rámci řetězce už dvouciferný. Rovněž zprovoznila centrální laboratoř už druhé generace v Praze s pobočnými pracovišti v Brně a Ostravě.

„Jde nám o to přinášet čím dál pestřejší rejstřík služeb klientům a zároveň šetřit Čas lékárníkům, aby pacientům mohli věnovat ještě víc své odborné péče – jinak než pomocí inovací to nejde,“ doplňuje Jan Žák. 

-stk-