Head & Shoulders spouští kampaň proti šikaně

sobota, 7. října 2023, 07:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ve spolupráci s Linkou bezpečí startuje Head & Shoulders kampaň proti šikaně.

Klíčový vizuál ke kampani #FreeTheShoulders, zdroj: Head & Shoulders / Procter & Gamble

Klíčový vizuál ke kampani #FreeTheShoulders, zdroj: Head & Shoulders / Procter & Gamble

Značka šamponů Head & Shoulders z portfolia společnosti Procter & Gamble se rozhodla spojit síly s Linkou bezpečí, jež provozuje bezplatnou non stop krizovou linku pro děti a dospívající, a společně zahájily kampaň #FreeTheShoulders na pomoc obětem šikany.

Ze statistik vyplývá, že se s určitou formou šikany setká přes 40 % dětí. Podle Linky bezpečí je šikana závažný problém, který je bohužel na školách stále aktuální. Oproti roku 2021 zaznamenala v předchozím roce dokonce nárůst nahlášených případů o 14 %. Šikanovaný je jeden z pěti teenagerů, přičemž důvodem může být cokoliv – odlišný vzhled, ekonomická situace, hierarchické postavení ve třídě nebo výjimečné studijní úspěchy. Častým důvodem šikany jsou také lupy.

V rámci kampaně lze boj proti šikaně podpořit v říjnu koupí produktů značky Head & Shoulders. Z prodeje každého výrobku půjde 2,50 korun na Linku bezpečí. Vybraná částka bude použita na provoz krizové linky na pomoc šikanovaným dětem a dále také na financování preventivních programů do škol či sportovních klubů. 

„Jako značka věříme, že nic by vám nemělo bránit v tom, abyste se cítili sebevědomě a užívali si života naplno, a chceme proto využít naší platformy a akcí k tomu, abychom pomohli bojovat proti stigmatu a podpořili vzdělávání, informovanost a změny ve společnosti,“ dodává Helene Graffner, Communications Director, Head & Shoulders Europe. 

Kampaň bude ke komunikaci využívat především sociální sítě Facebook a Instagram, videa na YouTube a PR aktivity. 

-stk-