Ikea zlevňuje třetinu sortimentu, expanduje v regionech

pátek, 6. října 2023, 10:30 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Ikea od září snížila ceny zhruba u třetiny svého sortimentu. Pokračuje také v expanzi do regionů.

Zdroj: Ikea

Zdroj: Ikea

Ikea na českém trhu snížila od září ceny zhruba u třetiny svého sortimentu, a to napříč všemi odděleními. Zároveň rozšiřuje síť výdejních míst i plánovacích studií v regionech. 

Změna cen se dotkla více než 3300 výrobků, které zlevnily v průměru o 8,4 procent. Figuruje mezi nimi i nejprodávanější nábytek ze sérií Hemnes, Malm, Kallay nebo Platsa. Ceny některých ikonických výrobků, např. policového dílu Kallax nebo židle Ingolf, klesly až o desítky procent. Nižší cenovky dostaly také postele, matrace, kuchyně včetně spotřebičů nebo vybrané doplňky. 

„Dlouhodobou strategií Ikea je nabízet výrobky za takové ceny, aby si je mohlo dovolit co nejvíce lidí. Ještě aktuálnější je to v poslední době, kdy řada domácností pociťuje dopady ekonomické situace a rostoucích životních nákladů. Napříč celým naším podnikáním jsme hledali různé způsoby, jak bychom mohli ceny snížit. Především díky stabilizaci dodavatelských řetězců po pandemii, příznivému vývoji měnového kurzu české koruny a snižování provozních nákladů můžeme úspory promítnout do cen,“ říká Tímea Münzner, manažerka prodeje Ikea Česká republika, Maďarsko a Slovensko, s tím, že s hledáním možností, které ceny výrobků umožní snižovat, bude firma pokračovat. 

I nadále se Ikea věnuje také své expanzi do regionů. Kromě čtyř obchodních domů nabízí možnost vyzvednutí objednávek už na 23 výdejních místech. Rozšiřuje také síť plánovacích studií, ve kterých zákazníci najdou pomoc s řešením individuálních potřeb v interiéru. Plánovací studia provozuje kromě pražského obchodního centra Westfield Chodov také v Českých Budějovicích, Hradci Králové a nejnověji také v Galerii Šantovka v Olomouci. 

-stk-