Kaufland marketplace má měsíčně 5,5 mil. návštěvníků

pondělí, 23. října 2023, 11:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Kaufland marketplace dnes na českém trhu nabízí zboží od více než čtyř tisíc prodejců. Měsíčně zaznamenává 5,5 mil. návštěvníků.

Zdroj: Kaufland.cz

Zdroj: Kaufland.cz

Kaufland marketplace působí na českém a slovenském trhu roku od začátku letošního roku. Jeho obchodní bilance je po prvních šesti měsících kladná. V České republice nabízí své produkty na Kaufland.cz více než 4 000 prodejců. Na Slovensku se Kaufland.sk vyšplhal na první místo v žebříčku internetových stránek marketplace. V budoucnu by měla online tržiště v obou zemích dosáhnout podobně širokého sortimentu jako v Německu. 

Od únorového spuštění se počet produktů na slovenském Kaufland marketplace zdesetinásobil. Více než 5,7 milionu produktů nabízí nyní 3 800 prodejců ve více než 6400 kategoriích. Podle datové platformy Similarweb zaznamenává slovenský Kaufland marketplace nejvíce návštěvníků v prostředí online marketplace. V České republice byl spuštěn Kaufland marketplace v dubnu. V současné době obsahuje více než pět milionů produktů od přibližně čtyř tisíc prodejců. Přibližně čtvrtina prodejců pochází z České republiky. Měsíčně zaznamenává český marketplace 5,5 milionu návštěvníků.

Podle průzkumů zná marketplace Kaufland již 77 procent slovenských a 72 procent českých zákazníků. Nejprodávanějšími produkty v sortimentu byly v posledních měsících bazény a paddleboardy, ale velký zájem je i o produkty z jiných kategorií, jako je elektronika, hobby, kuchyně a domácnost či nábytek. 

„Se spuštěním a přijetím našich nových online marketplace na Slovensku a v České republice jsme plně spokojeni,“ uvádí Gerald Schönbucher, člen představenstva společnosti Kaufland e-commerce GmbH, a dodává: „Máme ambiciózní cíle a chtěli bychom dosáhnout toho, aby se marketplace na Slovensku a v České republice rozrostly na stejnou šíři sortimentu, jaký již můžeme zákazníkům nabídnout v Německu.“

Se 45 miliony nabízených produktů provozuje Kaufland již od roku 2021 jeden z největších online marketplace v Německu. Tyto produkty nabízí více než 11 tisíc prodejců, kteří využívají Kaufland marketplace jako prodejní kanál. Kaufland zajišťuje prodej, zpracování plateb a nabízí zákaznický servis pro otázky zákazníků marketplace. Kaufland marketplace jsou řízeny prostřednictvím Kaufland Global Marketplace, technického a servisního komplexního řešení, které umožňuje prodejcům přístup ke všem Kaufland marketplace jen s jedinou registrací. Kaufland podporuje prodejce v online prodeji v jejich vlastní zemi a zároveň jim nabízí možnosti expanze do zahraničí či různé nástroje, jako jsou například bezplatné překlady údajů o produktech.

V budoucnu bude hrát důležitou roli také služba Fulfillment by Kaufland. Kaufland marketplace již dnes vychystává, balí a odesílá objednávky vybraných prodejců přímo k zákazníkovi. V budoucnu bude tato služba dostupná všem prodejcům na národní i mezinárodní úrovni. 

-stk-