Komunikaci ČT vede Jana Mrákotová, mluvčí je Vendula Krejčová

pondělí, 16. října 2023, 12:40 TV, Lidé, PR MediaGuru

Česká televize obměnila s nástupem nového generálního ředitele tým komunikace. V jeho čele stojí Jana Mrákotová, novou tiskovou mluvčí se stane Vendula Krejčová.

Jana Mrákotová, zdroj: Česká televize

Jana Mrákotová, zdroj: Česká televize

Novou vedoucí externí i interní komunikace České televize se stala Jana Mrákotová. Od 1. listopadu tým komunikace doplní Vendula Krejčová, dosavadní moderátorka pořadu Objektiv, která nastoupí na pozici tiskové mluvčí. Hlavním cílem komunikace instituce je nabídnout divákům, odborníkům, spolupracovníkům a zaměstnancům otevřenou, transparentní a spolupracující komunikaci, uvedla v pondělí Česká televize.

Jana Mrákotová přichází do České televize z Krajské zdravotní, kde pracovala na pozici tiskové mluvčí a vedoucí komunikace. Dříve působila v televizi Prima, kde zastávala mimo jiné post vedoucí lifestylové komunikace. V rámci Primy působila také jako její mluvčí. V minulosti pracovala jako šéfredaktorka portálu G.cz, byla tiskovou mluvčí Thomayerovy nemocnice a Ministerstva zdravotnictví.

Vendula Krejčová působí v České televizi od roku 1999. V televizi začínala jako asistentka editora a postupně moderovala pořady Studio 6, Večerník a Dobré ráno. Pracovala také v zahraniční redakci ČT a od roku 2005 byla moderátorkou pořadu Objektiv, který posledních deset let také dramaturgicky vedla.

Komunikace České televize spadá do Divize korporátních služeb, jejímž ředitelem je od začátku října Michal Fila.

Vendula Krejčová, zdroj: Česká televize

Vendula Krejčová, zdroj: Česká televize

Michal Fila, zdroj: Česká televize

Michal Fila, zdroj: Česká televize

-mav-