Kristýna Ochvatová řídí strategie v agentuře VMLY&R

středa, 11. října 2023, 15:50 Aktuality, Lidé, Reklama MediaGuru

Kristýna Ochvatová bude mít v nové roli na starosti i lokální adaptaci globálních procesů a strategických nástrojů.

Kristýna Ochvatová, zdroj:

Kristýna Ochvatová, zdroj:

Od října se řízení strategického týmu agentury VMLY&R ujala Kristýna Ochvatová a na pozici Head of Strategy tak střídá Tomáše Sýkoru. Budování značek a strategickému plánování kampaní se věnuje přes deset let, zkušenosti sbírala jak na straně zadavatele, tak na stranách lokální i síťové agentury. Do VMLY&R přichází z pozice seniorního strategického konzultanta v agentuře YYY.

Kristýna Ochvatová bude mít v nové roli na starosti vedení a rozvoj týmu strategických plánovačů, supervizi klientského portfolia a mimo jiné i lokální adaptaci globálních procesů a strategických nástrojů, které aktuálně procházejí revizí.

„Kristýna přináší komplexní pohled na stavění strategií a s jejími zkušenostmi s prací pro zavedené značky, malé a střední byznysy, ale i start-upy je významnou posilou naší agentury. Kromě klíčového know-how v oblasti brandových strategií se v úzké spolupráci s kreativními týmy více zaměří na propojování brand a customer experience napříč klienty s cílem přinášet efektivní řešení briefů, která mají dopad na byznys,“ říká Iva Welker, Managing Director VMLY&R.

V předchozím působišti Kristýna Ochvatová například vytvářela dlouhodobou strategii pro KetoDiet a jejich první televizní kampaň Modrá je dobrá, která s pomocí maskota bourá tabu o dietách. Dále pracovala například na kampaních pro Korunní či Astrid a brand positioningu pro Bonami nebo biotechnologickou značku Chromozoom poskytující komplexní genetické analýzy z DNA testů.

„Marketing je pro mě unikátní kombinací umění a vědeckého přístupu. Právě hledání rovnováhy mezi těmito dvěma světy je to, co mě i po více než deseti letech v oboru baví. Dnes máme k dispozici pro budování značek velké množství dat, nástrojů i technologií, ale podstata práce stratéga se nemění. Věřím v sílu jednoduchosti, lidské emoce a dlouhodobý přístup k budování brandu, který jde za hranice krátkodobých taktik,“ říká Kristýna Ochvatová.

V minulosti Kristýna Ochvatová tři roky působila v agentuře DDB Prague jako Strategic Planner a v úzké spolupráci s výzkumnými agenturami a ostatními členy týmu pracovala např. pro klienty ČSOB nebo McDonald’s. Předtím pracovala v Air Bank, kde v tehdejším týmu Jakuba Petřiny spoluzodpovídala jako marketingová specialistka za značku a plánování i řízení kampaní napříč mediálními kanály.

-mav-