Media Bohemia staví digitální divizi, vede ji Martina Bartl

úterý, 10. října 2023, 13:35 Rádio, Lidé MediaGuru

Media Bohemia vytváří digitální divizi, které se bude věnovat rozvoji audio obsahu v digitálním prostředí, komunikaci na sociálních sítích stanic i využití online trendů pro potřeby všech značek ze skupiny.

Martina Bartl, zdroj: Media Bohemia

Martina Bartl, zdroj: Media Bohemia

Mediální skupina Media Bohemia, významný hráč tuzemského rádiového trhu, zakládá novou digitální divizi. Ta bude zajišťovat online aktivity a rozvoj audio obsahu pro všechny produkty napříč celým mediálním domem a také podporu zastupitelství Radiohouse a RH Digital při vytváření nových příležitostí pro klienty. Novou digitální divizi bude mít na starosti Martina Bartl.

Digitální divize bude mít z pozice CDO na starosti Martina Bartl, která doposud ve skupině působila jako konzultant pro analytiku a sociální sítě. „Jsem moc rád, že Martina naši nabídku přijala a rozhodla se pomoci budovat nový tým, v němž vidí naše mediální společnost velkou budoucnost. Stojí například za velmi úspěšným projektem s Gumpem na Blaník a řadou dalších komunitních digitálních aktivit,“ říká Petr Uchytil, šéf marketingu a produktu skupiny Media Bohemia, podle kterého je multimediální obsah a tvorba audio obsahu pro digitální distribuci velkou prioritou skupiny. 

Martina Bartl v minulosti získávala pracovní zkušenosti v mediální skupině Active nebo Atmedia a prošla i agenturami jako je Ogilvy & Mather, Carat nebo ZenithOptimedia. Řadu let pracovala také jako freelancer pro řadu českých i mezinárodních klientů nebo se věnovala digitálním projektům v nadační sféře.

Aktuálně produkty Media Bohemia dokáží oslovit v online prostředí více než 2 miliony uživatelů. Ambice nového oddělení jsou ale vyšší.
„V nové divizi se chceme zaměřit na efektivní marketingovou komunikaci směrem k našim stávajícím i potenciálním fanouškům a posluchačům, a současně budeme hledat a vytvářet i nové příležitosti pro monetizaci kvalitního podcastového obsahu. Budeme se také věnovat tvorbě kvalitního social komunitního obsahu a influencer marketingu,“ uvedla Martina Bartl.

Nová divize bude mít ve struktuře několik sekcí, z nichž část se bude věnovat budování povědomí značek ze skupiny Media Bohemia napříč online prostředím, umělé inteligence, další část strategickému rozvoji sociálních sítích a podstatná část i rostoucí poptávce po digitálních produktech ze strany obchodního zastoupení Radiohouse a RH Digital. Do oddělení bude začleněna také značka RadiaCZ. 

„Hann Stinková, která byla doposud zodpovědná za social a online Fajn rádia, bude mít nyní na starosti komplet social sekci pro všechna rádia a bude zodpovědná za práci jednotlivých social manažerů. Z externího prostředí pak přichází Alena Špergová, která se postará o sociální sítě Hitrádií. Honza Šindelář z RadiaCZ se zase nově chopí příležitostí umělé inteligence a jejího využití napříč naším mediálním domem. Do budoucna pak budeme hledat ještě posily v oblasti kreativy a produkce video a audio obsahu,“ dodala Martina Bartl.

-mav-