Národní pedagogický institut vydává nový magazín EduRevue

středa, 18. října 2023, 11:55 Aktuality, Tisk MediaGuru

Národní pedagogický institut začíná vydávat nový tištěný čtvrtletník EduRevue.

První číslo magazínu EduRevue, zdroj: Národní pedagogický institut ČR

První číslo magazínu EduRevue, zdroj: Národní pedagogický institut ČR

Národní pedagogický institut České republiky (NPI ČR) připravil nový magazín moderního vzdělávání EduRevue. 

Tištěný časopis bude vycházet jako čtvrtletník a je určený systematické podpoře učitelů a učitelek, ředitelů a ředitelek škol, dalších pedagogických pracovníků, stejně jako zástupcům odborné veřejnosti. Obsahově se bude věnovat problematice moderního vyučování a inspirativním příkladům dobré praxe v tuzemských a zahraničních školách. Bude rozebírat a komentovat trendy vzdělávání pro 21. století, přinášet příběhy, rozhovory a názory zajímavých osobností z oblasti vzdělávání. 

První číslo magazínu vyšlo v říjnu 2023 a věnuje se aktuálně spuštěné iniciativě „Měníme osnovy“, ke které se NPI partnersky připojilo, společně se zástupci z byznysového světa a nadací podporujících vzdělávání. 

V dalších číslech EduRevue dostanou prostor témata jako heterogenní třída, digitalizace školství nebo leadership ředitele školy. „Naší ambicí je vzbudit celonárodní debatu o vizi vzdělávání našich dětí. Podpořit učitele a ředitele škol, nabídnout jim metodickou podporu, inspiraci a možnosti osobnostního růstu,“ říká šéfredaktorka magazínu Markéta Beková.

-stk-