Německé ARD a ZDF dál propojují své videotéky

čtvrtek, 12. října 2023, 16:35 TV, Aktuality MediaGuru

Německá veřejnoprávní média spustila společnou technologickou platformu, která umožní nabídnout obsah ARD a ZDF na jednom místě. Obě instituce se tak snaží zejména o lepší konkurenci globálním hráčům.

Scéna z oblíbené německé série Babylon Berlin. Zdroj: ARD

Scéna z oblíbené německé série Babylon Berlin. Zdroj: ARD

Již několik měsíců je možné v obou knihovnách médií vyhledávat a přehrávat obsah od druhého poskytovatele, tedy obsah ZDF v mediatéce ARD a naopak. To znamená, že uživatelé mohou snadno sledovat svůj oblíbený obsah, jako je i v Česku oblíbená série ARD „Babylon Berlin“ nebo „heute-show“ ZDF, bez ohledu na to, ve které knihovně médií se právě nacházejí. Jako další krok nyní obě instituce přistoupily ke vzájemnému doporučování obsahu – filmů, seriálů, dokumentů apod.

Ředitel ZDF Norbert Himmler při této příležitosti uvedl: „Streamovací síť nyní mohou uživatelé zažít. Nabízí snadno dostupný vesmír veřejných služeb, který kombinuje vysoce kvalitní obsah a odpovědné využívání dat a technologií.“ Předseda ARD Kai Gniffke ho doplnil: „Chceme, aby lidé mohli využívat digitální nabídky veřejnoprávního vysílání v Německu co nejsnadněji a nejpohodlněji. Nabízíme více informací, kultury, zábavy a znalostí než kterýkoli jiný poskytovatel streamování a nikdy to nebylo jednodušší.“

-lukpol-