Netflix má 247 mil. předplatitelů, chystá první živý sportovní přenos

čtvrtek, 19. října 2023, 09:45 TV, Aktuality MediaGuru

Streamingová služba Netflix nabídne v úterý 14. listopadu historicky první živý sportovní přenos. Půjde o golfový turnaj nazvaný Netflix Cup mezi týmy Formula 1: Drive to Survive a Full Swing. Událost bude streamována i pro české předplatitele.

Akci z golfového hřiště Las Vegas Strip budou moci zákazníci Netflixu vidět 14. listopadu od 15:00 pacifického času (PT), to znamená od 23:00 středoevropského času (CET). Za tým Formule 1 se mohou diváci těšit na Alexe Albona (Williams Racing), Pierra Gaslyho (BWT Alpine F1 Team), Lando Norrise (McLaren Racing) a Carlose Sainzu (Scuderia Ferrari). Tým PGA Tour obsahuje hráče Rickieho Fowlera, Maxe Homa, Collina Morikawu a Justina Thomase.

„Těší nás, jak naše sportovní série přinesla větší fanouškovství do sportovních lig a soutěží po celém světě,“ uvedl při této příležitosti Gabe Spitzer, viceprezident Nonfiction Sports, Netflix. „PGA Tour je hrdá na to, že se můžeme účastnit tohoto významného milníku Netflixu, a těšíme se, že představíme profesionály našeho sportu živě celosvětovému publiku,“ doplnil Norb Gambuzza, senior viceprezident PGA Tour pro média a hry.

Netflixu ve třetím čtvrtletí přibylo výrazně více předplatitelů, než se očekávalo. Společnost ve středu večer uvedla, že od července do konce září získala téměř devět milionů nových abonentů, zatímco analytici předpovídali nárůst o šest milionů uživatelů, píše agentura Reuters. Celkem má nyní platforma celosvětově 247 milionů předplatitelů.

Netflix zároveň oznámil zvýšení předplatného za některé své služby pro zákazníky ve Spojených státech, Británii a Francii. Například cena prémiového tarifu v USA, který je bez reklam, stoupla o tři dolary (70 Kč) měsíčně na 22,99 dolarů (539 Kč).

Za výrazním zvýšením počtu předplatitelů firma vidí opatření proti sdílení přístupových hesel mezi uživateli a také zásobu stále nových pořadů. Letos chce Netflix do jejich produkce investovat celkem 13 miliard dolarů (305 miliard Kč). Firma původně počítala se 17 miliardami dolarů (398 miliardami Kč), ale do jejích plánů zasáhly stávky v Hollywoodu.

-lukpol-, -čtk-