Primark zahajuje kampaň k boji proti rakovině prsu

úterý, 3. října 2023, 06:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Primark startuje kampaň ke zvýšení povědomí o rakovině prsu. Částkou přes 27 milionů korun podpoří vybrané charitativní organizace.

Zdroj: Primark

Zdroj: Primark

V souvislosti s měsícem boje proti rakovině prsu představuje Primark svou nejnovější kolekci na podporu boje proti této nemoci. Už třetím rokem tak vychází speciální kolekce, která zahrnuje 32 kusů oděvů. Oblečení na volný čas, noční prádlo a kosmetické výrobky se objeví ve dvou řadách: v pooperační řadě, která zahrnuje specializované výrobky vyvinuté pro ženy, které prošly či prochází tímto zákeřným onemocněním, a v řadě solidarity, která je zaměřena na zvýšení společenského povědomí o nemoci během měsíce boje proti rakovině prsu. 

„Uvedením této kolekce chceme podpořit ženy, které bojují s následky spojenými s léčbou rakoviny prsu a povzbudit je v každodenním fungování. Důležitým záměrem je také budování většího povědomí o prevenci a rizicích tohoto onemocnění. Jsem rád, že tuto iniciativu pořádáme už třetím rokem, protože svědčí o trvalém závazku společnosti Primark podporovat všechny ženy, ať už se nachází v jakékoliv životní situaci,“ říká Maciej Podwojski, ředitel společnosti Primark pro střední a východní Evropu.

V rámci pooperační řady jsou výrobky určeny ke zmírnění vedlejších účinků léčby a operace, jako je zvýšená citlivost, návaly horka a otoky. Mezi jejich speciální vlastnosti patří možnost zapínání na přední zip, bezkosticové střihy a kapsy na protézy. Podprsenková řada v této kolekci zahrnuje braletku s jemnými krajkovými detaily a bezkosticovou košilkovou podprsenku dostupnou v šedé a krémové barvě. Novinkou jsou letos pooperační sportovní podprsenky a plavky. Kolekce s cenami od 130 korun je již nyní k dostání ve vybraných obchodech a bude k dispozici celoročně.

Letošní řada zaměřená na solidaritu zahrnuje kousky pro volný čas včetně triček a nočního či spodního prádla. Kolekce je k dostání po celý říjen za ceny od 105 korun. 

Více než polovina celé letošní kolekce Breast Cancer Awareness je vyrobena z recyklovaných nebo udržitelnějších materiálů. Kolekci si budou moci zákazníci prohlédnout od 1. října také na internetových stránkách Primarku a ověřit si dostupnost vybraných produktů. 

Spolu s uvedením kolekce věnuje Primark charitativním organizacím zabývajícím se rakovinou napříč Evropou a USA celkem přes 27 milionů korun.

-stk-