Rakuten TV vyřadila filmovou stanici od Canal+

pátek, 6. října 2023, 12:25 Aktuality, TV MediaGuru

Od začátku října není součástí programové nabídky streamingové služby Rakuten TV v České republice stanice FilmStream, bezplatný filmový kanál patřící do portfolia skupiny Canal+.

Digitální svět Canal+. Zdroj: Canal+

Digitální svět Canal+. Zdroj: Canal+

Rakuten TV nabízela zájemcům v České republice dva filmové kanály – FilmStream a Lone Star, oba bez lokalizace. Aktuálně zůstala k dispozici pouze druhá zmíněná stanice. Český trh je pro Rakuten TV okrajovou záležitostí. Služba tu sice působí, nicméně novinky pro náš region nijak nekomunikuje. V nabídce tak jsou sice desítky bezplatných stanic na bázi FAST TV, žádná z nich ovšem nedisponuje lokalizací. Zdali se to do budoucna změní, je otázkou.

FilmStream je filmovým kanálem patřícím původně do portfolia společnosti SPI International, který později pohltila francouzská skupina Canal+. Její přítomnost je v poslední době v České republice velmi silná. Canal+ provozuje kromě stejnojmenné online videotéky také placenou televizi Skylink, je také exkluzivním vysílatelem fotbalové Premier League, kterou však na svých kanálech nabídla i dalším hráčům na trhu. Stanice FilmStream je zaměřena na nezávislou produkci a filmovou klasiku.

-lukpol-