Rohlík expanduje na Ostravsko a do Moravskoslezského kraje

úterý, 31. října 2023, 20:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Ke svému pokrytí přidává online supermarket Rohlík 250 nových měst včetně regionů bez lokálních obchodů.

Zdroj: Rohlík

Zdroj: Rohlík

Online prodejce potravin Rohlík expanduje na Ostravsko a do celého Moravskoslezského kraje. Své služby nově nabídne až 460 tisícům dalších domácností a začne obsluhovat nových 250 měst včetně regionů bez lokálních obchodů. 

„Chceme dát lidem šanci nakupovat skvělý lokální sortiment a kvalitní produkty, proto pro nás bylo důležité začít fungovat také v menších městech, která už nějakou dobu řeší absenci prodejen s potravinami,” uvádí ředitel Rohlíku Martin Beháň s tím, že Rohlík aktivně oslovil a vyhledal místní producenty a farmáře, aby jejich produkty zařadil do nabídky pro zákazníky z regionu. „To je pro nás obrovsky důležité, dáváme tím místní ekonomice nový impuls a poukazujeme na významnost lokální produkce i lokálního odbytu,” doplňuje Beháň.

Na Rohlíku tak bude pro Moravskoslezský kraj nově k dostání například řemeslné pivo od Beskydského pivovárku, donuty a pečivo z podniku Lujza, produkty z Croissant Housu nebo uzeniny a maso z vyhlášeného řeznictví U Bobra. Svůj sortiment je online supermarket podle zákaznické poptávky  připraven rozšiřovat.

K expanzi Rohlíku pomáhá nové strategické distribuční centrum, které otevírá v Ostravě. Jedná se v pořadí o pátý sklad společnosti v Česku, tři už Rohlík provozuje v Praze, jeden v Brně. Ostravský sklad, jenž se nachází na ploše  9000 m² v areálu CTP Ostrava Poruba, umožní zákazníkům v kraji využívat služeb doručování v rychlejším režimu. To zahrnuje 15minutová doručovací okna a expresní dodávky za 60 minut od objednání. Standardní doba doručení se zkrátí na 3 hodiny. V blízké budoucnosti je plánováno otevření pekárny. Celková investice do provozu a vybavení distribučního centra přesáhne 90 milionů korun. 

Rohlík má v plánu, že ostravský sklad bude do konce roku doručovat více než pět tisíc objednávek denně, což v celostátním měřítku představuje nárůst objednávek o desítky procent. „Celkově na trhu rosteme dvouciferným tempem. S Ostravou tempo ještě zrychlíme o zhruba 20 % na celorepublikové úrovni,” komentuje Martin Beháň. 

Díky novému distribučnímu centru Rohlík urychlí své dosavadní služby v regionech Moravskoslezského kraje a rozšíří je do dalších lokalit, kde je předtím nenabízel anebo pouze v omezené míře. Nyní bude služba dostupná téměř v 90 % kraje – vyzkoušet ho budou moci obyvatelé v oblasti Bruntálsku, Třinecku, Valašském Meziříčí, Vsetínsku, okolí Krnova, Rýmařova, Nového Jičína, Rožnova pod Radhoštěm, Fulneku, Moravského Berouna i Jablunkova. Navíc díky přesunu objednávek z Brna do Ostravy se otevřou také nové oblasti zavážené z brněnského skladu, a to Litomyšl, Polička, Česká Třebová, Pelhřimov, Dačice, Jemnice, Moravské Budějovice, Šumperk, Zábřeh, Lanškroun, Bystřice nad Pernštejnem a jejich okolí. 

Rozšíření svých služeb podporuje Rohlík také marketingově. Od otevření nového skladu až do Vánoc nabídne v daných regionech každý týden slevy a speciální akce a k tomu řadu dalších novinek.

-stk-