Scania zahajuje s Asociací autoškol ČR roadshow

čtvrtek, 26. října 2023, 06:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Scania ve spojení s Asociací autoškol ČR rozjíždí sérii akcí Scania Profiškola. Cílem je zlepšit přípravu profesionálních řidičů.

Zdroj: Scania

Zdroj: Scania

Scania ve spolupráci s Asociací autoškol ČR startuje roadshow Scania Profiškola. Chtějí tak seznámit žadatele o profesní průkaz řidiče nebo učitele autoškoly s technikou nejmodernějších nákladních vozidel značky Scania, zásadami jejich správného ovládání, a zlepšit tím jejich přípravu na budoucí povolání. Série akcí zahájí 1. listopadu v Modleticích u Prahy, pokračovat bud v Ústí nad Labem, Mladé Boleslavi a 3. listopadu bude končit v Českých Budějovicích. 

„Naším záměrem je, aby na pracovní trh mířili řidiči, kteří budou umět moderní vozidla lépe ovládat a budou vědět, jak dosáhnout co nejnižší spotřeby. Věříme, že to ocení životní prostředí, bezpečnost silničního provozu i naši zákazníci, kteří budou moci získat lépe připravené zaměstnance,“ vysvětluje generální ředitel společnosti Scania Zdeněk Petrás.

„Výuka žadatelů o řidičský a potažmo i profesní průkaz řidiče dnes často probíhá na starších nebo menších vozidlech, jejichž ovládání do velké míry neodpovídá standardu vozových parků dopravních firem. Jsme rádi, že to alespoň částečně můžeme díky spolupráci se společností Scania změnit a obohatit výuku o nový prvek,“ vysvětluje Aleš Horčička, předseda Asociace autoškol. 

V rámci Scania Profiškola čeká na řidiče intenzivní jednodenní kurz, kde si budou moci vyzkoušet nákladní vozidla nebo autobusy a kde se do detailu seznámí s jejich technikou a zásadami úsporné jízdy. Akce vždy probíhá od 8 hodin ráno do 16 hodin odpoledne, termín je limitován celkovým počtem 16 účastníků. Přihlášky na jednotlivé akce spravuje Asociace autoškol ČR, www.asociaceautoskol.cz.

-stk-