Stanice DVTV Extra zahájila, přináší obsah od youtuberů

úterý, 31. října 2023, 20:00 TV MediaGuru

DVTV spouští svůj televizní kanál DVTV Extra, navázal exkluzivní spolupráci s T-Mobile. Nabízí pořady tvůrců podcastů a youtuberů.

Daniela Drtinová a Martin Veselovský společně s tvůrci na představení kanálu DVTV Extra, zdroj: MediaGuru.cz

Daniela Drtinová a Martin Veselovský společně s tvůrci na představení kanálu DVTV Extra, zdroj: MediaGuru.cz

Původně internetová televize DVTV rozšiřuje své aktivity a od 31. října od 20 hodin spustila svůj televizní kanál DVTV Extra. Kombinuje zpravodajství a publicistiku DVTV, za kterou stojí Daniela Drtinová a Martin Veselovský, spolu s obsahem od vybraných českých internetových a youtuberových tvůrců. Zákazníci Magenta TV mohou sledovat například vybrané pořady a osobnosti, mezi kterými jsou U Kulatého stolu, Petr Mára, Jirka vysvětluje věci, Kecy a politika, Pastoral Brothers, Čestmír Strakatý, Kluci z Prahy a další.

„Řekli jsme si, že po deseti letech není špatné vrátit se do televize," uvedli na slavnostním představení v pražské La Fabrice Daniela Drtinová a Martin Veselovský. 

Veškerý obsah kanálu DVTV Extra budou mít diváci Magenta TV přístupný od tarifu S. Lineární program si klade za cíl oslovit širší než pouze internetové publikum, která si online platformu předplácí nyní, případně sleduje například obsah DVTV na YouTube, kde jsou však zveřejňovány pouze sekvence z prémiového obsahu. Magenta TV je dalším distribučním kanálem, kde mohou vedle aplikací nebo Smart TV zájemci obsah platformy objevit.

„Snažíme se našim zákazníkům přinášet neustále něco navíc a rozšiřovat programovou nabídku Magenta TV o atraktivní a často i po nějakou dobu exkluzivní obsah. Jsem rád, že publicistická a zpravodajská témata, která DVTV pokrývá, spolu s originální tvorbou populárních internetových tvůrců, budou nyní dostupná i divákům televize od T-Mobile,“ uvedl při této příležitosti Zdeněk Spurný, manažer TV a partnerského rozvoje T-Mobile Czech Republic.

Nový kanál DVTV Extra, jenž technicky zajišťuje společnost Tivio Studio, se zákazníkům aktivuje automaticky na programové pozici 14 na digitální i satelitní TV, aniž by bylo nutné jakkoliv měnit nastavení televize, nebo platit něco navíc. V praxi se bude jednat o minimálně šest hodin premiérového obsahu denně, přinášející rozhovory DVTV a videa českých tvůrců, které doplní programové upoutávky v bloku cca 70 vteřin. Kanál nabídne standardně i sedmidenní archiv.

„Máme radost, že se spolu s dalšími velmi úspěšnými nezávislými tvůrci objevíme na klasických televizních obrazovkách. Jejich projekty už prorazily ve velmi konkurenčním prostředí on-line světa. Jsme přesvědčeni, že zaujmou i další diváky, kteří o nich možná slyšeli, ale v televizi je zatím neviděli. To se teď radikálně změní a mnozí tvůrci budou brzy patřit mezi nejznámější tváře obrazovek,” sdělil šéfredaktor DVTV Jan Rozkošný.

Magenta TV má mít distribuční exkluzivitu po dobu půl roku. Přístup k ní má v současnosti zhruba 260 tisíc zákazníků na českém trhu. Na slovenském trhu jde asi o 700 až 800 tisíc zákazníků, sdělil na setkání Zdeněk Spurný.

Kanál DVTV Extra by se měl po půlroční exkluzivitě u Magenta TV objevit i u dalších operátorů. 

Monetizace kanálu se má také odehrávat pomocí Tivio Ads, vkládání reklamy k pořadům nebo do pořadů podle konkrétního typu pořadu a diváckého profilu. S distribucí a monetizací pomáhá platforma StarGaze.

Provozující společnost DVTV, firma Extra Partners, získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci na lineární kabelové TV vysílání 3. listopadu 2022. 

Pořady a tvůrci na DVTV Extra

  • Kecy a politika
  • Standa show
  • U kulatého stolu
  • Opravdové zločiny
  • Jirka vysvětluje věci
  • Ondřej Koběrský
  • Brain WeAre
  • Petra Vančurová
  • Kluci z Prahy
  • Real Talk
  • Pastoral Brothers
  • Ondřej Aust
  • Petr Mára
  • Vojta Žižka

RRTV udělila DVTV licenci pro kabelové TV vysílání

čtvrtek 3. listopadu 2022

-lukpol-