Tuček, Hynčica a Veis spouštějí výzkumnou agenturu NADA

čtvrtek, 19. října 2023, 12:35 Výzkum MediaGuru

Nová výzkumná agentura NADA Research se zaměřuje především na kontinuální mapování spotřebitelského chování české populace.

Ilustrační foto, zdroj: Freepik

Ilustrační foto, zdroj: Freepik

Na trh vstupuje výzkumná společnost NADA Research, kterou založili tři dlouholetí ředitelé výzkumných agentur Jan Tuček, Ondřej Veis a Tomáš Hynčica. Zaměřuje se především na spotřební chování Čechů a sleduje vztah zákazníků k pěti tisícům značek ve 170 tržních kategoriích, mapování jejich rozhodovacích procesů nebo přehled o tom, co zákazníci konzumují a jaká média sledují. Využívá k tomu vzorek 20 tisíc respondentů z Českého národního panelu, který umožňuje mj. hloubkovou analýzu cílových skupin.

Zakladatelé nové výzkumné společnosti tak navazují na desetiletou spolupráci při řízení European National Panels (v Česku fungujícím pod značkou Český národní panel), jednoho z největších respondentských online panelů ve střední Evropě. Zůstávají tedy nadále ve svých mateřských agenturách, což jsou: Jan Tuček Stem/Mark, Tomáš Hynčica Ressolution Group a Ondřej Veis NMS Market Research.

Data společnosti NADA vycházejí z výzkumného projektu ProTrend, který sleduje preference a postoje spotřebitelů od roku 2021. Národní data NADA kontinuálně mapují návyky a preference zákazníků všech tržních kategorií – od potravin a dalšího rychloobrátkového spotřebního zboží (FMCG) přes automobily až po dodavatele energií, banky či poskytovatele telekomunikačních a jiných služeb. Sledovanými ukazateli jsou například věkové složení zákazníků, jejich vzdělání, vybavení domácnosti a celková životní úroveň, obvyklá místa nákupu různého zboží, preferované značky, oblíbená média a mnoho dalších.

Základní produkt společnosti, report NADA Extract, nabízí komplexní pohled vždy na jednu tržní kategorii. Rozsah a cena základního reportu má být přizpůsobena středním a malým firmám. Další tři nabízené formy spolupráce s NADA zahrnují ještě podrobnější segmentaci zákazníků a hlubší pohled do jejich preferencí, dlouhodobý přístup ke všem datům, nebo doplňkový výzkum či datovou analýzu na míru.  

Co řekli o NADA Research

Jan Tuček: Přinášíme skutečně reprezentativní a čerstvá „národní” data založená na mimořádném počtu respondentů.

Tomáš Hynčica: Jsem opravdu moc rád, že se nám daří společně s dlouholetými obchodními partnery úspěšně navázat na projekt ProTrend a zúročit tak několikaletou práci širokého týmu výzkumných odborníků.

Ondřej Veis: Marketéři a majitelé firem od nás získávají potřebné podklady pro strategická rozhodnutí. Dáváme jim jistotu, že se rozhodují správně podle těch nejlepších dostupných dat.

Tomáš Hynčica

Tomáš Hynčica

Ondřej Veis

Ondřej Veis

Jan Tuček

Jan Tuček

Spotřební chování kontinuálně v Česku monitoruje především výzkum Media & Market & Lifestyle (MML-TGI) od agentury Median. Od roku 1996 mapuje spotřebu více než 300 druhů výrobků a služeb a 3 tisíce značek s napojením na údaje o sledovanosti televize, poslechovosti rádií, čtenosti tisku, práci na internetu. Doplňuje je také daty o životním stylu. Ročně dotáže 15 tisíc respondentů v Čechách a 8 tisíc na Slovensku. 

-mav-