Woltair má novou vizuální identitu i firemní hodnoty

úterý, 17. října 2023, 14:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

S novou vizuální identitou chce Woltair urychlit svůj růst i zahraniční expanzi.

Zdroj: Woltair

Zdroj: Woltair

Energetický start-up Woltair, jehož misí je urychlování zavádění zelených energií pro domácnosti, mění svou vizuální identitu i firemní hodnoty. Během pár let se z lokální instalační firmy proměnil v mezinárodního hráče, který meziročně dvojnásobně roste ve výši obratu i v počtu zaměstnanců. Od změny si slibuje urychlení růstu i zahraniční expanze. 

„Při tak rychlém růstu, kterým procházíme, je extrémně důležité řízení napříč zeměmi, do kterých vstupujeme. Nejen proto jsme zavedli firemní hodnoty a máme ambici stát se hodnotově řízenou organizací. Zejména při expanzi do zahraničí nám hodnoty pomáhají v každodenní operativě. Učíme se je využívat ve firemních rozhodovacích procesech, a to od samého začátku, tedy od momentu, kdy nabíráme nové kolegy. Rozhodování dle firemních hodnot nám pomáhá předcházet frikcím a jasně sledovat náš cíl, kterým je být lídrem trhu všude tam, kde podnikáme,“ říká Jan Hanuš, CEO Woltair Group, který se v zavedení hodnot osobně výrazně angažuje.

Mezi nové hodnoty patří respekt (Respect), vlastnictví (Ownership) a expertíza (Expertise). Definují firemní kulturu a to, jak 350 zaměstnanců ve čtyřech zemích přistupuje k řešení každodenních výzev. Hodnoty zastřešuje claim „From Now To Wow“. „Je to apel na čas, který rozhoduje v akceleraci zavádění zelených energií a v záchraně planety. Wow pak představuje ‚wow efekt’, kdy všechna práce, kterou ve Woltair odvádíme, za sebou musí zanechat dojem. Now značí Nucleus of Woltair, tedy jádro Woltairu,“ doplňuje Hanuš.

Spolu s hodnotami si Woltair stanovil také svoje Manifesto, kterým se definuje dovnitř i navenek a v němž vyzývá ke společnému úsilí k dosažení změny v přístupu k udržitelné budoucnosti. Manifesto firma překládá do jazykových mutací, aby ve všech zemích, kde Woltair působí, jasně udávalo postoj Woltairu k čisté energetice.

K tomu patří i nová vizuální identita, kterou Woltair představuje ve své podzimní komunikační kampaně. Ta běží i na dalších trzích, kde firma působí, tedy v Polsku, Německu a Itálii. Využívá k tomu nástroje interní i externí komunikace. Identita zahrnuje kromě faceliftu původního loga grafické elementy „fast-forward“, které připomínají, že díky digitalizaci Woltair zrychluje zavedené mechanismy, na kterých tradiční řemeslo funguje.

„Z Woltairu se stává game-changer, který atakuje Evropu a díky svým globálním investorům má ambice expandovat i na americký trh. K tomu potřebujeme silný brand globálního hráče. Nová firemní identita a logo s claimem Power to people definuje positioning značky i ambici být na každém trhu lídrem ve svém oboru,“ dodává Jan Škrabánek, Woltair Group Marketing director. 

Nové Manifesto i vizuální identita vznikly ve spolupráci s kreativní agenturou B&T. 

-stk-