Wunderman Thompson se spojí s VMLY&R pod značku VML

úterý, 24. října 2023, 07:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Skupina WPP spojuje své dvě agentury Wunderman Thompson a VMLY&R. Od 1. ledna budou vystupovat pod značkou VML.

Do čela nové agentury VML se na globální úrovni postaví Jon Cook a Mel Edwards, zdroj: WPP.

Do čela nové agentury VML se na globální úrovni postaví Jon Cook a Mel Edwards, zdroj: WPP.

Agentury Wunderman Thompson a VMLY&R ze skupiny WPP se spojí. Od 1. ledna budou vystupovat pod jednotnou značkou VML. Změna se dotkne všech trhů, kde agentury působí, včetně České republiky. 

VML v sobě propojí odbornost obou dvou agentur, kreativu s technologickým zázemím a datovou analytikou. Pomáhat bude klientům s budováním brand experience, zákaznické zkušenosti i při transformaci. Po celém světě bude mít přes 30 tisíc zaměstnanců na 64 trzích.  

„Budoucnost budování silných značek a firem vyžaduje vzájemné propojení zkušeností se značkou, obchodu a zákaznických zkušeností,“ komentuje vznik nové agentury Jon Cook, globální CEO WML. „Je to neuvěřitelně vzrušující, protože s touto novou agenturou máme možnost utvářet budoucnost moderního marketingu na každém klíčovém trhu na světě,“ dodává Mel Edwards, jež se stává globální prezidentkou nové agentury. 

„V dnešní době, kdy umělá inteligence a technologie transformují marketing a globální klienti se snaží zjednodušit své vztahy, záleží na rozsahu. VML bude kombinovat prvotřídní kreativitu s hlubokými odbornými znalostmi z oblasti dat, marketingových technologií a platforem tak, aby dokázala zajistit ctižádostivým značkám konkurenční výhodu,“ říká Mark Read, generální ředitel WPP.

-stk-